有冇天文公園的消息?

頭像
Prince
原恆星
聯繫:

有冇天文公園的消息?

文章 Prince » 週一 06 8月, 2007 14:16

一年前聽聞有建議在西壩建天文公園,唔知而家籌備成點呢 :?:

Purple the Orion
超新星

文章 Purple the Orion » 週四 23 8月, 2007 01:49

It sounds still in processing, Government stuffs often being delayed. So propably we have to wait for a year later. Just keep looking forward~!

頭像
Tinping
紅巨星

文章 Tinping » 週四 23 8月, 2007 18:17

好似等左好多年......... [搞自閉]

頭像
A/45
白矮星

文章 A/45 » 週四 23 8月, 2007 18:59

Can anyone advice who is contacting with the government and which departments are responsible?

頭像
KingArthur
夸克星

文章 KingArthur » 週四 23 8月, 2007 22:22

No expectation comes no disappointment.

頭像
Nosneb
夸克星

文章 Nosneb » 週五 24 8月, 2007 00:50

不在西貢加添路燈, 控制一下光害己經幫了好大的忙 :evil: :evil:

頭像
DTS-ES
中子星
聯繫:

文章 DTS-ES » 週五 24 8月, 2007 00:58

政府一向無SENCE :?

sbod

文章 sbod » 週五 24 8月, 2007 01:15

I strongly against the concept of "astronomy theme park". That is unfair to those tax payers who have no interest in stargazing.

I can't see that will benefit the society but just a small group of stargazers.

If one really want a land for such purpose they better buy a land themselves.

Please feel free to hit me.

max_kwok
主序星

文章 max_kwok » 週五 24 8月, 2007 01:33

sbod 寫:I strongly against the concept of "astronomy theme park". That is unfair to those tax payers who have no interest in stargazing.

I can't see that will benefit the society but just a small group of stargazers.

If one really want a land for such purpose they better buy a land themselves.

Please feel free to hit me.
我唔同你呢一點
舉個例
好多納稅人都對文化藝術冇興趣
咁康文署係唔係唔應該每年都將納稅人的錢投放於文化藝術活動

sbod

文章 sbod » 週五 24 8月, 2007 01:37

真係會去觀星的人...... 過唔過1千人?

不過我想信參與文化藝術活動的人唔止1千.

Just my point of view.

sbod

文章 sbod » 週五 24 8月, 2007 01:44

你估有多少市民會支持出$去起一個大公園比一小部分人用? Unless 可以做到好似space museum 咁popular咁多人用, or 營運資金自負.

天文公園真係唯一保育手段? :roll:

頭像
WenXP
夸克星
聯繫:

文章 WenXP » 週五 24 8月, 2007 14:41

起天文公園無需很多資金.

ambcyli
白矮星

文章 ambcyli » 週日 26 8月, 2007 02:39

我明白大家的論點
小言兩句:
1.有得天文公園,無理由唔整番支巨鏡/至少十幾支天文鏡
所需的資金應該真係頗多的...
2.關於是否"小眾利益",這點好難判定
港台無得播馬,但其實有唔少人真係聽緊
有人話《頭條新聞》是小眾,但收視可能是全港台最高...
未做過真係唔知會點,海洋公園建成前係咪好多人鍾意睇生物?
有幾多人在太空館建成之後才對天文有興趣?

如其盲目的起設施,不如拿錢推廣天文仲好
望住個天就睇到星啦" 整個公園來做什麼...

我個人覺得個計劃已經終止左
因為太空館已經在麥理浩夫人度假村起緊個天文觀測站,皮費真係好高
我覺得康文署唔會批多筆類似款項...

頭像
WenXP
夸克星
聯繫:

文章 WenXP » 週日 26 8月, 2007 03:18

據我所知, 天文公園只是一塊空擴的石屎地, 不遠處有供水供電站, 和可能有個亭吧. 僅此而已. 所以耗資應不多呢.

頭像
PeterPeter
夸克星

文章 PeterPeter » 週四 04 10月, 2007 14:05

WenXP 寫:據我所知, 天文公園只是一塊空擴的石屎地, 不遠處有供水供電站, 和可能有個亭吧. 僅此而已. 所以耗資應不多呢.
我都有同一想法

回覆文章

回到「天文話題 Everything about Astronomy」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 21 位訪客