How much for a C8 Carbon OTA

回覆文章
頭像
Tinping
紅巨星

How much for a C8 Carbon OTA

文章 Tinping » 週五 13 7月, 2007 13:58

Hi Boss Kwan,

Would you please advise the price of a C8 Carbon OTA?

TP
:)

頭像
小人
中子星

文章 小人 » 週五 13 7月, 2007 14:13

我上個月拜訪關大人,多口問過佢C8價錢,而家好似要6千幾~ :?

但你最好打電話問下佢! :lol:

講真,c8真係好使好用! :lol:

頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週五 13 7月, 2007 14:20

Hello Tinping, 我地上個月在北潭涌見過面,看LT的115ED及SXD那一晚,有印像嗎?

$6xxx好似係最普通最普通的版本。

天平兄用慣大口徑AP折射鏡,緊係要用頂級XLT cabron版,聽講好似要八字頭。

頭像
Tinping
紅巨星

文章 Tinping » 週五 13 7月, 2007 15:22

Hi XR250,

緊係記得啦, 哈哈,唔好笑我啦,我枝鏡仔咋!不過我真係Plan緊枝Carbon OTA,用GPD+Bino Viewer目視都OK :D

頭像
Subaru
夸克星

文章 Subaru » 週五 13 7月, 2007 21:54

XR250 寫:Hello Tinping, 我地上個月在北潭涌見過面,看LT的115ED及SXD那一晚,有印像嗎?

天平兄用慣大口徑AP折射鏡,緊係要用頂級XLT cabron版,聽講好似要八字頭。
咦, 原來果晚噤多高手在場, 失敬失敬. :oops:

頭像
opa
夸克星

文章 opa » 週六 14 7月, 2007 11:19

XR250 寫:Hello Tinping, 我地上個月在北潭涌見過面,看LT的115ED及SXD那一晚,有印像嗎?

我上次話賣我支九成九新 C8 carbon tube, Full packing, 賣五千幾都俾人話貴... 不過我支鏡就唔係 XLT coating, 我就分唔到兩隻 coating 實際有乜分別.

我留番黎影雀好過....

頭像
Gally
中子星

文章 Gally » 週一 16 7月, 2007 19:10

我上個月去找關老闆, 佢而家好似全都係SELL XLT的, C8-A (XLT)要7200, C8-CF(XLT)要8000......而我的目標係C9-CF(XLT)+CG5, 不過唔知要唔要GOTO好 一.一"

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週一 16 7月, 2007 20:40

Gally 寫:我上個月去找關老闆, 佢而家好似全都係SELL XLT的, C8-A (XLT)要7200, C8-CF(XLT)要8000......而我的目標係C9-CF(XLT)+CG5, 不過唔知要唔要GOTO好 一.一"
如果你不要GOTO,我要了 :D

syyuen168
夸克星

文章 syyuen168 » 週三 05 9月, 2007 10:30

天平兄, 你支5吋的APO我都見識過. 真的不簡單. 現在又出手買C8了. 開鏡時告訴我一下, 小弟多想學下野!!

頭像
Tinping
紅巨星

文章 Tinping » 週三 05 9月, 2007 22:13

其實支C8係兩個星期前已經到左,不過近排天氣唔爭氣,無得first light,唉.......等到頸都長,遲D好天,一定預埋你!

pkchung
紅巨星

文章 pkchung » 週三 05 9月, 2007 23:00

Tinping 寫:其實支C8係兩個星期前已經到左,不過近排天氣唔爭氣,無得first light,唉.......等到頸都長,遲D好天,一定預埋你!
我又要去, 預埋我 :mrgreen:

回覆文章

回到「日昇儀器社」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客