將軍澳和西貢朋友在此

PaoMal03
星際雲

文章 PaoMal03 » 週二 27 5月, 2014 09:38

新手報到!
今個星期5, 6 (30/31 MAY)預測會好天....請問有無師兄師姐會出動影星呢? :D (真係好想跟大家學觀星學影星呀...)

唔知有無人都係住九龍東呢邊呢....^^"

sampson
紅巨星

文章 sampson » 週二 27 5月, 2014 12:05

PaoMal03 寫:新手報到!
今個星期5, 6 (30/31 MAY)預測會好天....請問有無師兄師姐會出動影星呢? :D (真係好想跟大家學觀星學影星呀...)

唔知有無人都係住九龍東呢邊呢....^^"
歡迎你! 我都仲係新手, 呢兩日我都要返工, 未能參與。 :D

PaoMal03
星際雲

文章 PaoMal03 » 週二 27 5月, 2014 14:10

唔知有無朋友今個WEEKEND會出動呢.... :D

baronng
原恆星

文章 baronng » 週二 27 5月, 2014 15:56

你會去邊度影呀?

PaoMal03
星際雲

文章 PaoMal03 » 週二 27 5月, 2014 16:07

baronng 寫:你會去邊度影呀?
師兄, 我唔知呀....我一個人咋, 想睇下有無其他師兄師姐會去影, 我痴埋去學嘢咁囉....哈哈....西貢會好啲, 返屋企快啲... ^^"

PaoMal03
星際雲

文章 PaoMal03 » 週二 27 5月, 2014 17:38

我上年去過東霸西霸, 發覺光害比以前嚴重了.... :(

baronng
原恆星

文章 baronng » 週二 27 5月, 2014 22:13

可能香港都唔係好啱睇/影星....

我驚投資完啲器材後只係放佢地係屋企...

PaoMal03
星際雲

文章 PaoMal03 » 週三 28 5月, 2014 10:06

baronng 寫:可能香港都唔係好啱睇/影星....

我驚投資完啲器材後只係放佢地係屋企...
Baron 兄, 無法啦....香港越來越難睇星...
ANYWAY, 今個WEEK五,六,日 似乎好天, 有無興趣出動?

頭像
Eagle
原恆星

文章 Eagle » 週三 28 5月, 2014 13:12

我都係一個人去攝星,我住將軍澳平時都係去清水灣大㘭門影幾個鐘就閃吾會影通頂,如果你有興趣可一齊去。

sampson
紅巨星

文章 sampson » 週三 28 5月, 2014 14:12

Eagle 寫:我都係一個人去攝星,我住將軍澳平時都係去清水灣大㘭門影幾個鐘就閃吾會影通頂,如果你有興趣可一齊去。
Eagle 兄, 我都係住將軍澳,如果夾到時間就與埋我啦。謝 :D

頭像
Eagle
原恆星

文章 Eagle » 週三 28 5月, 2014 14:19

sampson 寫:
Eagle 寫:我都係一個人去攝星,我住將軍澳平時都係去清水灣大㘭門影幾個鐘就閃吾會影通頂,如果你有興趣可一齊去。
Eagle 兄, 我都係住將軍澳,如果夾到時間就與埋我啦。謝 :D
好呀!確定會出動後再pm留電話

PaoMal03
星際雲

文章 PaoMal03 » 週三 28 5月, 2014 14:23

Eagle 寫:
sampson 寫:
預我!! [水汪汪]
你將軍澳打的入去?

頭像
Eagle
原恆星

文章 Eagle » 週三 28 5月, 2014 14:40

PaoMal03 寫:
Eagle 寫:
sampson 寫:
預我!! [水汪汪]
你將軍澳打的入去?
好呀!
我一般一個人去就係入黑前坐小巴上到大坳門再步行15-20分鐘上去,回程你吾好打算會call到車落返去,要有準備要行返落去坐車
視乎天氣狀況再決定,到時再pm留電話。

PaoMal03
星際雲

文章 PaoMal03 » 週三 28 5月, 2014 14:46

Eagle 寫:
PaoMal03 寫:
Eagle 寫:
sampson 寫:
預我!! [水汪汪]
你將軍澳打的入去?
好呀!
我一般一個人去就係入黑前坐小巴上到大坳門再步行15-20分鐘上去,回程你吾好打算會call到車落返去,要有準備要行返落去坐車
視乎天氣狀況再決定,到時再pm留電話。
好呀, 你confirm邊日出動就pm我啦~~~ [三八萌]
謝謝!!

baronng
原恆星

文章 baronng » 週三 28 5月, 2014 15:34

其實你地係邊個位影架?
如果係星期五晚我都可能join

回覆文章

回到「天文活動消息 Astro Activity News」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 12 位訪客