碳纖 C8 到手了.......

Celestron Meade Vixen Takahashi Astrophysics
Sbig CCD ToUcam Coronado Filter Nikon Canon
<br> 目鏡 ED折射鏡 反射鏡 折反射鏡 太陽望遠鏡 鑢鏡 相機 鏡頭
anyone
夸克星

碳纖 C8 到手了.......

文章 anyone » 週一 24 8月, 2009 21:39

傍晚時, 到 Bosskwan office 提取了, 碳纖真的好輕, 下次 PTC , 連用 HEQ5-PRO 開光 . :)

頭像
opa
夸克星

Re: 碳纖 C8 到手了.......

文章 opa » 週一 24 8月, 2009 21:50

anyone 寫:傍晚時, 到 Bosskwan office 提取了, 碳纖真的好輕, 下次 PTC , 連用 HEQ5-PRO 開光 . :)
哈哈...恭喜晒又有新野玩..絕版碳纖筒都俾你買到!
不過唔好亂毒同好, 碳纖筒同鋁筒重量應該係一樣或接近(12.5 lbs). 兩者祗是散熱系數不同. 8)

anyone
夸克星

文章 anyone » 週一 24 8月, 2009 21:53

opa 寫:
anyone 寫:傍晚時, 到 Bosskwan office 提取了, 碳纖真的好輕, 下次 PTC , 連用 HEQ5-PRO 開光 . :)
不過唔好亂毒同好, 碳纖筒同鋁筒重量應該係一樣或接近(12.5 lbs). 兩者祗是散熱系數不同. 8)
sorry 呀 , 重量資料有錯, 可能係主觀願望啦 ! :oops:

頭像
opa
夸克星

文章 opa » 週一 24 8月, 2009 21:56

anyone 寫:
opa 寫:
sorry 呀 , 重量資料有錯, 可能係主觀願望啦 ! :oops:
亂報資料...見你初犯就充公支鏡俾公眾使用三個月啦!! :evil: :evil:

anyone
夸克星

文章 anyone » 週一 24 8月, 2009 21:58

:D 點話點好啦 ! :D

係呢, 感冒好了一點未呢 ? :)
最後由 anyone 於 週一 24 8月, 2009 22:00 編輯,總共編輯了 1 次。

頭像
Eddy So
夸克星

文章 Eddy So » 週一 24 8月, 2009 21:59

恭喜Anyone兄後宮又增添一名佳麗! [蔥寶恭喜樣]
Anyone兄後宮佳麗達三千套之期,指日可待。

頭像
opa
夸克星

文章 opa » 週一 24 8月, 2009 22:04

anyone 寫::D 點話點好啦 ! :D

問我?? 希望聽日返到公司唔使俾人趕我走啦.... :? :?

anyone
夸克星

文章 anyone » 週一 24 8月, 2009 22:07

opa 寫:
anyone 寫::D 點話點好啦 ! :D

問我?? 希望聽日返到公司唔使俾人趕我走啦.... :? :?
係呀 , :D
我今日搭車都帶住口罩 ,冇計, 因為咳, 本來想忍住唔咳, 點知越忍越想咳! :?

頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週一 24 8月, 2009 23:01

去关生處叫埋我嘛,佔連支絕版珍藏碳筒c8都賣埋俾你真利害,我早前叫佢讓俾我都唔肯,話要留俾自己喎..... :shock:

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週一 24 8月, 2009 23:07

又多了一位佳麗了.

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週二 25 8月, 2009 00:24

jj12667 寫:
去关生處叫埋我嘛,佔連支絕版珍藏碳筒c8都賣埋俾你真利害,我早前叫佢讓俾我都唔肯,話要留俾自己喎..... :shock:
哈哈,你的地位開始動搖啦 :lol:

kai
白矮星

文章 kai » 週二 25 8月, 2009 02:26

咁好既組合都比你搵到,點夠你玩呀 :lol:

頭像
daniel cck
夸克星
聯繫:

文章 daniel cck » 週二 25 8月, 2009 02:59

恭喜! 恭喜! C8 是一枝超正利器!! :lol:

頭像
扒飯撈麵
夸克星

文章 扒飯撈麵 » 週二 25 8月, 2009 21:31

daniel cck 寫:恭喜! 恭喜! C8 是一枝超正利器!! :lol:
c8 carbon tube
好使好用

頭像
Gally
中子星

文章 Gally » 週四 27 8月, 2009 12:01

碳纖筒比鋁筒係熱平衡上真係明顯快好多, 而且到清晨時候鏡筒會受露水的影響相對比較少, 當初我都想同關生訂碳纖筒, 不過關生話c記以停了新訂單所以放棄左, anyone真係幸福可以訂到呢支寶物, 恭喜恭喜

Gally

回覆文章

回到「廠製儀器 Factory Equipment」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客