我愛獵戶座!

行星、深空天體、星野攝影等
回覆文章
HUNTER_ADAM

我愛獵戶座!

文章 HUNTER_ADAM » 週日 28 9月, 2003 15:17

本來可以在早上4-5影是最靚的哦,可是今天早上唔知醒哦,WOO!WOO!WOO!又浪費了一晚哦!

頭像
universe24
中子星

文章 universe24 » 週一 29 9月, 2003 00:44

I like the 2nd M45 image & Orion also good although there is some light polution...

頭像
豆豸苗
夸克星

文章 豆豸苗 » 週一 29 9月, 2003 00:57

佢尋日整左個 adaptor 呀. 或者下次可以試下上 mount 影~

不過佢部機曝光最多 30 秒, 唔知光害下影出來分別大唔大呢? :?

頭像
universe24
中子星

文章 universe24 » 週一 29 9月, 2003 01:05

snap a lot and then stack loh. Is that possible?

HUNTER_ADAM

文章 HUNTER_ADAM » 週一 29 9月, 2003 19:09

豆豸苗 寫:佢尋日整左個 adaptor 呀. 或者下次可以試下上 mount 影~

不過佢部機曝光最多 30 秒, 唔知光害下影出來分別大唔大呢? :?
星期六再試o下咪知囉!你選擇到貓仔未呀!我可以幫你捉o架喎?! :wink: :wink: :D

頭像
豆豸苗
夸克星

文章 豆豸苗 » 週一 29 9月, 2003 19:42

係呀. 你影多幾張來 stack lor~
未選呀. 我有個朋友又話有貓仔唔要想人要.

HUNTER_ADAM

文章 HUNTER_ADAM » 週二 30 9月, 2003 19:13

豆豸苗 寫:係呀. 你影多幾張來 stack lor~
我都有個舊教友話佢養o果隻純黑色的貓o依家佢o果兩隻又是純黑色的仔仔話想比人養wo,我都好想養番隻,我都鍾意純黑色的貓仔,不過阿媽極力反對,我都無佢呼!!!你就好啦,屋企可以養貓仔‧ :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

頭像
layanata
夸克星
聯繫:

文章 layanata » 週二 30 9月, 2003 20:47

HUNTER_ADAM 寫:
豆豸苗 寫:係呀. 你影多幾張來 stack lor~
我都有個舊教友話佢養o果隻純黑色的貓o依家佢o果兩隻又是純黑色的仔仔話想比人養wo,我都好想養番隻,我都鍾意純黑色的貓仔,不過阿媽極力反對,我都無佢呼!!!你就好啦,屋企可以養貓仔‧ :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

純黑 ?咪好似"魔女宅急便" 那隻啊!!

圖檔

回覆文章

回到「天文攝影 Astrophotography」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 50 位訪客