第一次

行星、深空天體、星野攝影等
回覆文章
HUNTER_ADAM

第一次

文章 HUNTER_ADAM » 週三 17 9月, 2003 21:04

第一次用赤道儀影相‧覺得:唔得啦,要向黃爸爸申請長期在農莊借用CGE的平衡鎚那邊加上相機的位置哦!實在太好玩啦,原來真是影得好睇DDDDDDDDDDDDD...架喎!當然這兩張相唔係用他的赤道儀影出黎架啦!是用〈掃地人〉的哦...heehee!ThankYou!‧如果可以借用到的話,我向太空探索的真理又走了一大步哦!

頭像
sodium
白矮星

Re: 第一次

文章 sodium » 週三 17 9月, 2003 21:43

HUNTER_ADAM 寫:第一次用赤道儀影相‧覺得:唔得啦,要向黃爸爸申請長期在農莊借用CGE的平衡鎚那邊加上相機的位置哦!實在太好玩啦,原來真是影得好睇DDDDDDDDDDDDD...架喎!當然這兩張相唔係用他的赤道儀影出黎架啦!是用〈掃地人〉的哦...heehee!ThankYou!‧如果可以借用到的話,我向太空探索的真理又走了一大步哦!
掃地人=sodium :shock:

頭像
Wah!
夸克星
聯繫:

文章 Wah! » 週三 17 9月, 2003 23:07

後來發現掃地人當時馬達的齒輪係未咬合到,即係未有追蹤,所以相片只係純粹放左係赤道儀上面影......

頭像
Cindy
夸克星

文章 Cindy » 週四 18 9月, 2003 14:28

SMC,
請問幾時POST月暈相出黎呀?
我好想睇呀~

訪客

文章 訪客 » 週日 28 9月, 2003 01:15

Cindy 寫:SMC,請問幾時POST月暈相出黎呀?
我好想睇呀~
唔好意思!我繁忙緊塊SMC15'唔得閑覆你寺!磨得好辛苦哦!要遲些至有相睇啦!〈唔係咩呀!係咁先!〉~發哥金句~ :shock: :D :D :D :wink:

回覆文章

回到「天文攝影 Astrophotography」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 34 位訪客