Tp-1 test at 陰那山 4-12-2010

行星、深空天體、星野攝影等
頭像
shan
白矮星

Tp-1 test at 陰那山 4-12-2010

文章 shan » 週日 05 12月, 2010 19:15

相片皆為單張只係resize冇啦其他處理, 第一次用真係好方便,不過我唔記得帶眼鏡,所以對極果時都係爭少少咁,下次可以好d
附加檔案
480s@55mm
120s@200mm
120s@200mm
300s@17mm

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週日 05 12月, 2010 19:49

好正. 唉~~~ 我無福消受. [哭哭] [哭哭] [哭哭]

syyuen168
夸克星

文章 syyuen168 » 週日 05 12月, 2010 20:00

Shan, welcome back. Good photos :D :D

頭像
shan
白矮星

文章 shan » 週日 05 12月, 2010 20:35

funoooo 寫:好正. 唉~~~ 我無福消受. [哭哭] [哭哭] [哭哭]
你黎我先驚啊大佬,第一日你話唔黎,個天都不知幾靚, 第2日下午起雲仲以為你黎緊,不過入黑唔見你黎,d雲又散lu
syyuen168 寫:Shan, welcome back. Good photos :D :D
我好懶,set好鏡就番房睇波,不過原來唔記得開個tp-1, 所以有成個鐘相變左影星流跡, 洪師傅車左我地去食香肉同米粉,真係一流,下次去再去食!!

anyone
夸克星

文章 anyone » 週日 05 12月, 2010 20:47

XX 效應,真係咁靈 ?! :?

Dear shan 你食香肉:shock:

頭像
shan
白矮星

文章 shan » 週日 05 12月, 2010 20:55

anyone 寫:XX 效應,真係咁靈 ?! :?

得我姨丈食,我食chicken, 今朝食果隻米粉真係一流!!!

anyone
夸克星

文章 anyone » 週日 05 12月, 2010 20:57

shan 寫:
anyone 寫:XX 效應,真係咁靈 ?! :?

得我姨丈食,我食chicken, 今朝食果隻米粉真係一流!!!
oic ! :)

頭像
Eddy So
夸克星

文章 Eddy So » 週日 05 12月, 2010 21:31

[Good Job] 應該不止這幾幅星野照吧… ,請努力出圖![交出來]

頭像
shan
白矮星

文章 shan » 週日 05 12月, 2010 21:42

Eddy So 寫:[Good Job] 應該不止這幾幅星野照吧… ,請努力出圖![交出來]
今次唔多相啊,因為係試個TP-1, 同埋冇帶眼鏡真係好樣衰!!!
附加檔案
夏天的事冬天做!
屋頂有個謎!

anyone
夸克星

文章 anyone » 週日 05 12月, 2010 21:47

好懷念陰那山啊!

頭像
shan
白矮星

文章 shan » 週日 05 12月, 2010 21:49

anyone 寫:好懷念陰那山啊!
TP-1真係方便,用左佢我可以四圍影(簡單對極),唔洗成晚企係一個地方!!

anyone
夸克星

文章 anyone » 週日 05 12月, 2010 22:21

shan 寫:
anyone 寫:好懷念陰那山啊!
TP-1真係方便,用左佢我可以四圍影(簡單對極),唔洗成晚企係一個地方!!

Dear shan , 請貼幾幅TP-1的作品到TP-貼圖區啦,以便大家分享。 :)

thanks !

頭像
SiuSiu
中子星
聯繫:

文章 SiuSiu » 週日 05 12月, 2010 22:30

XD~~~ 真係笑咗出嚟~~~

btw, 相好正,天氣仲幾唔錯咁
shan 寫:
funoooo 寫:好正. 唉~~~ 我無福消受. [哭哭] [哭哭] [哭哭]
你黎我先驚啊大佬,第一日你話唔黎,個天都不知幾靚, 第2日下午起雲仲以為你黎緊,不過入黑唔見你黎,d雲又散lu

頭像
StevenTam
紅巨星

文章 StevenTam » 週日 05 12月, 2010 22:42

越來越多精彩照片了,相信TP1也會越來越受人喜愛~

頭像
Skyobs
白矮星

文章 Skyobs » 週一 06 12月, 2010 00:21

特別喜歡北斗那張 - 星點幼細又自然.
[Good Job]

回覆文章

回到「天文攝影 Astrophotography」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 19 位訪客