天頂零鏡及尋星鏡

頭像
琪琪
白矮星

文章 琪琪 » 週日 17 4月, 2011 22:23

呢d野...我已經一個唔該forwarded左比siusiu問...哈哈

大黃傻貓GARFIELD
中子星

文章 大黃傻貓GARFIELD » 週二 19 4月, 2011 15:59

琪琪 寫:one爺..我得支鏡冇mount, 影鬼咩....
只係想目視一下, 等儲多d錢先買mount啦....
目視練習下都好,可以舉行star party大家玩

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週二 19 4月, 2011 18:51

琪琪 寫:Oh really!! Thanks for the reminding !
Calling boss funoooo, 1 more item pls!
kiki, which scope you have. May be need to custom make the stand. :wink:

頭像
琪琪
白矮星

文章 琪琪 » 週四 21 4月, 2011 10:32

ED80 Skywatcher
附加檔案
Equinox ED 80.jpg
Equinox ED 80.jpg (565.35 KiB) 已瀏覽 7192 次

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週四 21 4月, 2011 14:21

琪琪 寫:ED80 Skywatcher
check 下先,後給你解決方案。 :wink:

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週五 22 4月, 2011 09:04

琪琪,

解決方案如下:

1) K13062 Red Dot Finder with 30mm Window
RMB 100.00
因廠方有可能缺貨,有 19mm window 那一種可補上。

2) Shoe for Red Dot Finder
RMB 50.00
因此腳比 Skywatcher 座大一點,雖要用機床加工做細 2mm。此工程由我負責,但請理解在機床加工後表面有點花痕。

3) K13045 2" Oversized Diagonal
2" Aluninium made diagonal with 97% reflectivity dielectric coating, at least 1/8 wave mirror; with brass compression rings on 2" and 1.25" adaptor.
RMB 350.00

總數是 RMB 500. 港幣價現在巳不合了。(RMB 升值) 如果要用港幣交收,RMB500/0.8 = HK$625

Sorry! No Discount 啦。小本經營!

交收方法:
1. 星期一, 三, 五辦公時間上紅磡辦公室交收 (要預約)
2. 星期六, 日 晚來大埔林錦公路我家樓下交收。(要預約)
3. 速遞 / 掛號郵寄 (需另加費用)

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週五 22 4月, 2011 09:08

琪琪 寫:ED80 Skywatcher
哦......... 願來你收了 w..... 支鏡。 [鬼點子]

頭像
琪琪
白矮星

文章 琪琪 » 週六 23 4月, 2011 00:57

K13062 Red Dot Finder with 30mm Window <----呢個finder係唔係有得微調?
Shoe for Red Dot Finder <----如果你sure可以fit到我支鏡, 我冇問題 (因為我唔識)
K13045 2" Oversized Diagonal<---------ok

如果以上問題都唔係問題, 就go ahead pls

2. 星期六, 日 晚來大埔林錦公路我家樓下交收。(要預約) <------5月1日得唔得?

頭像
琪琪
白矮星

文章 琪琪 » 週六 23 4月, 2011 00:58

忘記講thank you! [蔥寶恭喜樣]

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週六 23 4月, 2011 06:43

整D開胃野食霖吓Boss Funoooo,再電一電、嗲一嗲佢[臉紅紅],或者佢會免費送你一件寶貝~ [愛的轟炸] [三八萌] [蔥寶恭喜樣] [水草舞] [讚美主] [催眠] [Hi] [想入非非]

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週六 23 4月, 2011 08:45

wtyu21 寫:整D開胃野食霖吓Boss Funoooo,再電一電、嗲一嗲佢[臉紅紅],或者佢會免費送你一件寶貝~ [愛的轟炸] [三八萌] [蔥寶恭喜樣] [水草舞] [讚美主] [催眠] [Hi] [想入非非]
[挖鼻孔]

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週六 23 4月, 2011 08:49

琪琪 寫:K13062 Red Dot Finder with 30mm Window <----呢個finder係唔係有得微調?
Shoe for Red Dot Finder <----如果你sure可以fit到我支鏡, 我冇問題 (因為我唔識)
K13045 2" Oversized Diagonal<---------ok

2. 星期六, 日 晚來大埔林錦公路我家樓下交收。(要預約) <------5月1日得唔得?
give you confirmation later.

頭像
琪琪
白矮星

文章 琪琪 » 週六 23 4月, 2011 12:38

funoooo 寫:
wtyu21 寫:整D開胃野食霖吓Boss Funoooo,再電一電、嗲一嗲佢[臉紅紅],或者佢會免費送你一件寶貝~ [愛的轟炸] [三八萌] [蔥寶恭喜樣] [水草舞] [讚美主] [催眠] [Hi] [想入非非]
[挖鼻孔]
[無言]

頭像
琪琪
白矮星

文章 琪琪 » 週六 23 4月, 2011 12:39

funoooo 寫:
琪琪 寫:K13062 Red Dot Finder with 30mm Window <----呢個finder係唔係有得微調?

give you confirmation later.
can you pm me your mobile?

回覆文章

回到「觀星者天文儀器社」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客