ipod 5有少少鍾意左佢

頭像
bingsze
夸克星

ipod 5有少少鍾意左佢

文章 bingsze » 週四 13 9月, 2012 09:32

如題,

不知大家有何看法,本人買不起iphone5,

就想用一半價錢,買部差不多的東西,

除了要多帶部電話,我看還是有優勢的。大家點睇! :D

有相反意見者請多多發言,我需要的就是另一角度! :D

Chanlunlun
夸克星

Re: ipod 5有少少鍾意左佢

文章 Chanlunlun » 週四 13 9月, 2012 10:50

bingsze 寫:如題,

It's expensive ( 32G version cost more than HKD10,000)
Its monitor is small
Its camera is poor
Its life-span is short before another new version of IPhone X is released
It's no fashion icon any more
Last but not least .......Steve Job is dead.

You still want it ? Think twice !!!

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週四 13 9月, 2012 11:50

你買唔起 :lol:
個人建議放左電話直接買iphone 5

anyone
夸克星

文章 anyone » 週四 13 9月, 2012 12:52

從第一代開始到今天,仍然沒有購買iphone的衝動,主要原因是他的產品行銷手法;欠缺的功能辯稱簡約,型!曾幾何時蘋果強調三吋半mon是最好的,大些反而唔好,現在又如何?今天的標準來說,四吋mon算是細了,還收到咁貴。

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週四 13 9月, 2012 14:13

Chanlunlun 寫:

It's expensive ( 32G version cost more than HKD10,000)
Its life-span is short before another new version of IPhone X is released
Last but not least .......Steve Job is dead.

You still want it ? Think twice !!!
同學:

你好似無睇清楚題目啵! :D

部機兩千幾蚊,唔係一萬蚊啵! :D

Chanlunlun
夸克星

文章 Chanlunlun » 週四 13 9月, 2012 15:39

bingsze 寫:
Chanlunlun 寫:

同學:

你好似無睇清楚題目啵! :D

部機兩千幾蚊,唔係一萬蚊啵! :D
What ? HKD 2000 for an iphone 5 ? It's a real bargain then !!!

Prey for Samsung !!

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週四 13 9月, 2012 15:49

大家真係,,,,,,,,

我的目標是ipod 5,大家回答前先看題目好嗎?

:evil:

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週四 13 9月, 2012 17:39

anyone 寫:從第一代開始到今天,仍然沒有購買iphone的衝動,主要原因是他的產品行銷手法;欠缺的功能辯稱簡約,型!曾幾何時蘋果強調三吋半mon是最好的,大些反而唔好,現在又如何?今天的標準來說,四吋mon算是細了,還收到咁貴。
我從來都唔用iphone,下下都要itunes入野,仲要用開果部電腦就要用返果部,唔係就會冇晒的資料,好唔方便。

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週四 13 9月, 2012 18:48

MOON TO 寫:
anyone 寫:從第一代開始到今天,仍然沒有購買iphone的衝動,主要原因是他的產品行銷手法;欠缺的功能辯稱簡約,型!曾幾何時蘋果強調三吋半mon是最好的,大些反而唔好,現在又如何?今天的標準來說,四吋mon算是細了,還收到咁貴。
我從來都唔用iphone,下下都要itunes入野,仲要用開果部電腦就要用返果部,唔係就會冇晒的資料,好唔方便。
其實有咩問題,你有十部Mac嗎?

何況一部Mac機至少可以工作五六年(仍然速度不慢),但一部PC可以嗎?

一部iPhone壽命可以長過5年嗎?不算產品創新週期不過兩年計算~

PS:你唔用iPhone?好似你之前就係用iPhone 4,係呢喥問左好多關於iPhone問題窩~

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週四 13 9月, 2012 20:35

wtyu21 寫:
MOON TO 寫:

何況一部Mac機至少可以工作五六年(仍然速度不慢),但一部PC可以嗎?

一部iPhone壽命可以長過5年嗎?不算產品創新週期不過兩年計算~

PS:你唔用iPhone?好似你之前就係用iPhone 4,係呢喥問左好多關於iPhone問題窩~
http://www.hkastroforum.net/viewtopic.p ... ght=iPhone

moon to is really not an user of iphone, but anyway, thanks for all comments, but not the iphone one. :D

[蔥寶恭喜樣]

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週四 13 9月, 2012 22:09

wtyu21 寫:
MOON TO 寫:

我從來冇用過IPHONE,問題都係代人問
以上只係我個人見解,同埋身邊好多朋友都出現類似情況,一按同步就
冇晒資料

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週五 14 9月, 2012 02:23

MOON TO 寫:
wtyu21 寫:
MOON TO 寫:

以上只係我個人見解,同埋身邊好多朋友都出現類似情況,一按同步就
冇晒資料
:D Sorry我誤會左你~萬分慊意~

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週五 14 9月, 2012 09:17

wtyu21 寫:
MOON TO 寫:
wtyu21 寫:
MOON TO 寫:

冇晒資料
:D Sorry我誤會左你~萬分慊意~
唔緊要

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週五 14 9月, 2012 14:42

moon to,

我個friend都叫我買iphone,佢話可以連ipad用,因為我部ipad是wifi only。如果係咁就要上台,又或者二手機。

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週五 14 9月, 2012 16:17

bingsze 寫:moon to,

我個friend都叫我買iphone,佢話可以連ipad用,因為我部ipad是wifi only。如果係咁就要上台,又或者二手機。
係啊,同埋唔駛咁急,比人買左先,新機問題多多︳
等人解決先

回覆文章

回到「談天說地 Chatting Square」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客