疑似天文照片~~~有聊作品XD!

回覆文章
頭像
wtyu21
夸克星

疑似天文照片~~~有聊作品XD!

文章 wtyu21 » 週二 01 3月, 2011 00:43

今晚乘搭地鐵往港島準備去石澳時,無無聊聊發現地鐵地板閃閃發光,一點一爍好似星空,所以立即淘出手機 “拍攝星空”;所見結果又真的以假亂真,特地調慢手機快門,創造Out-focus、振動、星流迹等等效果,不說明的話真的可以騙到人呢 [爽] [爽] [爽]
附加檔案
“銀河”^_^
“短時間星流迹”
“星流迹”+“周日運動” 哈哈:D
“震動”XD
腳踏星空XDXD

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週二 01 3月, 2011 11:11

設計師果然唔同D

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週二 01 3月, 2011 15:42

MOON TO 寫:設計師果然唔同D
阿Moon我D相比人瀏覽左差不多成百次,只有你有幽默感欣賞,唉~

頭像
shan
白矮星

文章 shan » 週二 01 3月, 2011 21:46

wtyu21 寫:
阿Moon我D相比人瀏覽左差不多成百次,只有你有幽默感欣賞,唉~

自有人欣賞,請問轉轉轉果張,係唔係轉個相機影呢?

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週二 01 3月, 2011 22:53

shan 寫:
wtyu21 寫:

自有人欣賞,請問轉轉轉果張,係唔係轉個相機影呢?
嘻嘻,係將手機拍攝時同時旋轉,就可以拍到類似週日運動效果。
:D

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週三 02 3月, 2011 00:28

wtyu21 寫:
個人觀感總有不同,係佢地唔識欣賞。

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週三 02 3月, 2011 13:40

MOON TO 寫:
wtyu21 寫:
個人觀感總有不同,係佢地唔識欣賞。
PS可以慢慢玩,不過你要多D利用你既相機,試多D不同體材 :lol:

回覆文章

回到「談天說地 Chatting Square」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 21 位訪客