海闊天空,其實人生可以咁樣過!

anyone
夸克星

文章 anyone » 週四 06 5月, 2010 14:53

funoooo 寫:
昇仔 寫:
syyuen168 寫:又関我事, 我又冇Dome, 又冇SBIG, 又冇106 ED. 對我來講, 設備中上就for good. 我冇沒止境咁追求. 不段的沒止境咁追求, 就是痛苦的根源, 苦海無邊. 回頭是岸吧 !! :D :P
funoooo 寫:
syyuen168 寫:Boss Funoooo must be 含金鎖匙出世 :mrgreen: :mrgreen:
mmaannhhoo 寫:這樣的人生,只有二個方法可實現.
1: 含金鎖匙出世 或 好年青就搵到大把錢.
2: 無錢就要斷六親,理得老婆仔女阿媽,老豆死.不用養. :lol:
唉~~~ 我自己都窮過,由細到大一步一步爬上來。好彩有天上面大佬照住,後來都順利渡過前半身。(教徒看法,不信可不理會。 :shock: ) 好似我沒有學識 (時常被你們笑英文差!),又沒有地位,又沒有含金鎖匙出世的。我已經非常好彩啦!

有錢就不算,小康就有份。其實大家花費不同姐,我將儲起的錢花在儀器上,追回以前失落二十年光陰;你們將錢花在其他地方,如旅行,音響,汽車等等。

其實我中毒這麼深,最多得"死人 syyuen168"。我開始時不是這樣的,只是毒王加鹽加醋就變成這樣。大家切記小心 Syyuen168 大毒王。

我仍主張天文"平有平玩,貴有貴玩。" 大家 Happy 就得啦!

推介一下先,有沒有義勇軍測試一下就一批 Kson 器材。除了鄧 sir 外,最好多幾個分擔一下。我不想鄧 sir 太辛苦! 謝!
自己中毒太深,唔可以賴 SYYuen 呢 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

原來你都係教友呢,我又係教友,好多「豉油仔」都係教友。 8)

測試儀器當然沒有問題,問題係個天日日都係咁,冇得測。
你有所不知呀!
當我想買第一套 mount 時,原本只買 Meade LX-75, 點知........ 被毒王毒買 Vixen Sphinx SXD。所以多得他唔少。 :twisted:
你應該多謝 Mr.yuen 先對,否則你買左 LXD75 後,又係會買埋 Sphinx SXD . :D
最後由 anyone 於 週四 06 5月, 2010 14:54 編輯,總共編輯了 1 次。

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週四 06 5月, 2010 14:53

funoooo 寫:
昇仔 寫:
syyuen168 寫:又関我事, 我又冇Dome, 又冇SBIG, 又冇106 ED. 對我來講, 設備中上就for good. 我冇沒止境咁追求. 不段的沒止境咁追求, 就是痛苦的根源, 苦海無邊. 回頭是岸吧 !! :D :P
funoooo 寫:
syyuen168 寫:Boss Funoooo must be 含金鎖匙出世 :mrgreen: :mrgreen:
mmaannhhoo 寫:這樣的人生,只有二個方法可實現.
1: 含金鎖匙出世 或 好年青就搵到大把錢.
2: 無錢就要斷六親,理得老婆仔女阿媽,老豆死.不用養. :lol:
唉~~~ 我自己都窮過,由細到大一步一步爬上來。好彩有天上面大佬照住,後來都順利渡過前半身。(教徒看法,不信可不理會。 :shock: ) 好似我沒有學識 (時常被你們笑英文差!),又沒有地位,又沒有含金鎖匙出世的。我已經非常好彩啦!

有錢就不算,小康就有份。其實大家花費不同姐,我將儲起的錢花在儀器上,追回以前失落二十年光陰;你們將錢花在其他地方,如旅行,音響,汽車等等。

其實我中毒這麼深,最多得"死人 syyuen168"。我開始時不是這樣的,只是毒王加鹽加醋就變成這樣。大家切記小心 Syyuen168 大毒王。

我仍主張天文"平有平玩,貴有貴玩。" 大家 Happy 就得啦!

推介一下先,有沒有義勇軍測試一下就一批 Kson 器材。除了鄧 sir 外,最好多幾個分擔一下。我不想鄧 sir 太辛苦! 謝!
自己中毒太深,唔可以賴 SYYuen 呢 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

原來你都係教友呢,我又係教友,好多「豉油仔」都係教友。 8)

測試儀器當然沒有問題,問題係個天日日都係咁,冇得測。
你有所不知呀!
當我想買第一套 mount 時,原本只買 Meade LX-75, 點知........ 被毒王毒買 Vixen Sphinx SXD。所以多得他唔少。 :twisted:
你咪傻啦,如果你買在七十五,依家或一早之前你就要去排毒了,

你見人玩得咁開心,你掂會肯滿足於七十五呀,

你咪話我唔了解你,

哈哈,我咁講你唔會介意呀嗎?

會?

都冇辦法,因為知你好人嗎!哈哈,

算把啦,

睇你幾時買他卡哈池啦!

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週四 06 5月, 2010 14:59

你睇!

我同溫爺都睇死你啦!

事實就是事實,

真的假不了,扮窮打得少!

花心真不了,一級至緊要!

:D :D :D :D

大家認為是嗎?對得工整嗎? :D :D :D

頭像
mmaannhhoo
主序星

文章 mmaannhhoo » 週四 06 5月, 2010 15:27

主題好像唔係 講選擇買玩具喎!係選擇短短幾十年點過喎!
[萬年奸臣]

回覆文章

回到「談天說地 Chatting Square」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 27 位訪客