無法無天

頭像
MOON TO
夸克星

無法無天

文章 MOON TO » 週一 30 11月, 2009 12:58

我朋友在某間電器店買左一部27'MC電腦,好啦,比錢,話左28號提貨,而家30號,貨都冇,打去問,又話唔關佢事,關人地公司事,問佢幾時有貨,答唔到喎,做生意唔可以咁﹖收左錢,冇貨,又唔安排退錢,又冇答案,可以點做﹖等等等等等等等等…

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週一 30 11月, 2009 14:56

AP話今日訂,四日有貨,呢間電器舖發生乜野問題呢﹖簡直荒唐

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週一 30 11月, 2009 19:18

消費者委員會啦!!

頭像
alget
夸克星
聯繫:

文章 alget » 週一 30 11月, 2009 19:26

好彩你唔係買天文望遠鏡.

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週二 01 12月, 2009 10:39

funoooo 寫:消費者委員會啦!!
尋晚同個FD去取消單算了
消委會查半年,冇用。
最後由 MOON TO 於 週二 01 12月, 2009 11:18 編輯,總共編輯了 1 次。

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週二 01 12月, 2009 10:40

alget 寫:好彩你唔係買天文望遠鏡.
:(

頭像
alget
夸克星
聯繫:

文章 alget » 週二 01 12月, 2009 11:11

講出口, 隨時被江湖叔父恐嚇, 再講就BAM ACCOUNT喎.

江湖叔父反白為黑的功夫, 是我等凡夫俗子學不了的.

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週二 01 12月, 2009 11:16

alget 寫:講出口, 隨時被江湖叔父恐嚇, 再講就BAM ACCOUNT喎.

江湖叔父反白為黑的功夫, 是我等凡夫俗子學不了的.
總之消費者冇保障,要求退錢,都話要等4-6星期,
成件事冇人肯出黎負責,你話佢,佢 又話唔關佢事
簡直不知所謂

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週二 01 12月, 2009 15:27

間野今日通知我fd,話聽日有貨到,係未痴線ga

頭像
alget
夸克星
聯繫:

文章 alget » 週三 02 12月, 2009 20:11

係咁嫁啦

頭像
alget
夸克星
聯繫:

Re: 無法無天

文章 alget » 週三 02 12月, 2009 20:49

MOON TO 寫:我朋友在某間電器店買左一部27'MC電腦,好啦,比錢,話左28號提貨,而家30號,貨都冇,打去問,又話唔關佢事,關人地公司事,問佢幾時有貨,答唔到喎,做生意唔可以咁﹖收左錢,冇貨,又唔安排退錢,又冇答案,可以點做﹖等等等等等等等等…
天色繼續沉 誰人在夜深 等等等
誰曾在某夜飄近 交給我心卻狠心
沒有話要再講 怎掩飾失望
沒有淚要再淌 埋藏著以往以往的寄望

無奈 你說你淡忘 你說你淡忘
即使多麼悽愴
面上剩下漸已吹乾吹乾眼淚兩行

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週三 02 12月, 2009 23:45

alget 寫:
MOON TO 寫:我朋友在某間電器店買左一部27'MC電腦,好啦,比錢,話左28號提貨,而家30號,貨都冇,打去問,又話唔關佢事,關人地公司事,問佢幾時有貨,答唔到喎,做生意唔可以咁﹖收左錢,冇貨,又唔安排退錢,又冇答案,可以點做﹖等等等等等等等等…

即使多麼悽愴
明知等不到亦要等,
還有可有眼淚來陪襯

頭像
alget
夸克星
聯繫:

文章 alget » 週四 03 12月, 2009 12:34

MOON TO 寫: 總之消費者冇保障,要求退錢,都話要等4-6星期,
成件事冇人肯出黎負責,你話佢,佢 又話唔關佢事
簡直不知所謂
香港有班江湖叔父, 咩幾十年修行, 一看到有人好似你咁講真話, 就急不及待出來叫人收聲:
Purple the XXXXX 寫:So if anyone don't happy with this stituation, just keep the mouth shut and keep the hobby by thier own. It's quie stubben to care so much for that. Nothing is worth to blame. It's meaningless.

我唔同意你的意見, 所以要你收聲. 這就是某些人口中的freedom of speech.

頭像
SunnyWong
紅巨星

文章 SunnyWong » 週四 03 12月, 2009 15:15

MOON TO 寫:
alget 寫:

即使多麼悽愴
明知等不到亦要等,
還有可有眼淚來陪襯
可唔可以明示OR 暗示邊一間黑店, 等我們無咁易中蕉.

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週四 03 12月, 2009 15:21

SunnyWong 寫:
MOON TO 寫:
alget 寫:

即使多麼悽愴
明知等不到亦要等,
還有可有眼淚來陪襯
可唔可以明示OR 暗示邊一間黑店, 等我們無咁易中蕉.
http://computer.uwants.com/viewthread.p ... a=page%3D1
http://computer.uwants.com/viewthread.p ... a=page%3D1
http://computer.discuss.com.hk/viewthre ... ra=&page=1
我個fd前面果間

回覆文章

回到「談天說地 Chatting Square」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 31 位訪客