DC影到傻傻地

回覆文章
頭像
Wah!
夸克星
聯繫:

DC影到傻傻地

文章 Wah! » 週一 28 7月, 2003 13:19

部 DC已經用左一年幾,影出來的相片都要用十四隻CD來裝.而家時不時都會hang 機,要重開機至得,希望仲可以用多一兩年啦...
昨天27號就創下近來單日影相數量最多的紀錄: 475張!!!

頭像
aristo
主序星

Re: DC影到傻傻地

文章 aristo » 週一 28 7月, 2003 13:26

Wah! 寫:部 DC已經用左一年幾,影出來的相片都要用十四隻CD來裝.而家時不時都會hang 機,要重開機至得,希望仲可以用多一兩年啦...
昨天27號就創下近來單日影相數量最多的紀錄: 475張!!!
快d比d精選相片黎睇睇啦! :D

頭像
sodium
白矮星

Re: DC影到傻傻地

文章 sodium » 週一 28 7月, 2003 16:26

Wah! 寫:部 DC已經用左一年幾,影出來的相片都要用十四隻CD來裝.而家時不時都會hang 機,要重開機至得,希望仲可以用多一兩年啦...
:shock: 475張!!! :shock:
12X flim..........

頭像
主序星

文章 » 週一 28 7月, 2003 21:32

而家時不時都會hang 機-你指部DC ?
咁咪好law,有藉口比自己買過部新機
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

頭像
Wah!
夸克星
聯繫:

文章 Wah! » 週一 28 7月, 2003 21:55

未有$$$$$$$,同埋未睇到有相似功能的DC.

因為我想要的新DC有以下條件:
- 用AA電
- 可轉鏡頭/LCD 270度
- 高倍變焦( = 8x)
- 1cm macro
- 最好用CF card
- 連拍功能 (而家呢部機無)
- 300MP或以上 (而家呢部機得200MP)

頭像
豆豸苗
夸克星

文章 豆豸苗 » 週一 28 7月, 2003 22:40

Wah! 寫:未有$$$$$$$,同埋未睇到有相似功能的DC.

因為我想要的新DC有以下條件:
- 用AA電
- 可轉鏡頭/LCD 270度
- 高倍變焦( = 8x)
- 1cm macro
- 最好用CF card
- 連拍功能 (而家呢部機無)
- 300MP或以上 (而家呢部機得200MP)
係呀.
我覺得你部機可以轉鏡頭同高倍係好好的function.

頭像
Wah!
夸克星
聯繫:

文章 Wah! » 週五 01 8月, 2003 15:17

今日網上睇到Olympus C750,令我大為心動!
佢無得轉鏡頭或LCD,但有以下功能:
- 4百萬像
- 10x 光學變焦
- viewfinder (日頭曬住都睇到野)
- AA電池
- 有聲電影
- 大光圈至2.8
- 3cm 近攝
- 直接外加閃燈

回覆文章

回到「談天說地 Chatting Square」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 41 位訪客