C記80ED VS 國產80APO

檢測望遠鏡光學部份,赤道儀機械組件,目鏡配件和拍攝器材 CCD等...
頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週四 22 12月, 2005 20:43

你的充滿同音異字的句子好難明呀 ^^|||

頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週四 22 12月, 2005 21:47

上得QQ太多,壞了手勢!哈哈!

頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週四 22 12月, 2005 22:48

KingArthur 寫:Weather forecast next week's weather will be pretty ugly so better make good use the remaining window, I'll see if going out tomorrow night will be possible.
我明晚想上大帽山試下。

頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週四 22 12月, 2005 22:55

jj12667 寫:這鏡頭我拿回來時也作過觀測,所得感覺是反差低[銳度低],色差控制就非常好!這樣也好,我走私犯又可以開始走私C80ED返早國,賺返些車馬費幫補下!哈哈!
唔知關生D貨幾時返呢!!!!
走私犯記得幫我找幾個dovetail bracket下來!

頭像
Astrocat
中子星

文章 Astrocat » 週五 23 12月, 2005 01:44

XR250,

請問在色差方面, 兩支鏡係咪差唔多? 有無試過睇月光比較一下?
C記係用ED玻璃, 會否可看高一線呢?

頭像
david_kmng
白矮星

文章 david_kmng » 週五 23 12月, 2005 10:51

Hee.. Both are MIC (Made in China) :)
What is the definition of ED? If the lens materials are conventional (e.g. flint, crown glass), how can we do APO? Adding another glass material adds another variable in lens design so as to achieve APO , is that APO can only be achieved by 3 lenses?

頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週五 23 12月, 2005 11:22

設計者要求我再影多次, 今次focus在E line附近。

昨晚seeing比前晚更好。所以見到的差別更大,無論返差及光度,都係80ED好。

2段AVI的拍攝及process的數據全部一樣。

圖檔

圖檔

dobs
夸克星

文章 dobs » 週五 23 12月, 2005 13:35

兩者的價格分別是多少?

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週五 23 12月, 2005 14:19

三片玻璃的光學面多, 而且光軸的準確性要求更高, 所以一般的加工出產的APO, 像質未必比兩片的好.

頭像
universe24
中子星

文章 universe24 » 週四 29 12月, 2005 00:04

在另一方面,焦距的些許差別會否也有影響呢?

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週四 29 12月, 2005 00:13

焦距對於像質應該不會有這麼嚴重的影響吧??

頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週五 30 12月, 2005 00:17

始終是小工廠加工,有此效果已是難得了!

頭像
Astrocat
中子星

文章 Astrocat » 週五 30 12月, 2005 01:01

jj12667 寫:始終是小工廠加工,有此效果已是難得了!
這是不是OEM自天狼的? 天狼好像在大陸十分出名吧.

題外話. 我相信質素和工廠大小不一定有直接關係吧. 例如, Astrophysics係三年前仍是祗得三名員工的廠房.

頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週五 30 12月, 2005 01:54

jj12667 寫:始終是小工廠加工,有此效果已是難得了!
睇來這幾日個天都唔會好得去邊,下星期我返工後,我還返枝80APO比你。多謝你借我玩了咁耐。

CharlesScope
超新星

C記80ED VS 國產80APO

文章 CharlesScope » 週六 14 9月, 2019 05:50

Hello All,

We maintain Routes in ECC Table TVRO. Certain of our materials are set up Due to use of APO Product Allocations to perform the GATP Check and Scheduling Lines over in APO. FOr that reason we are using /n/SAPCND/AU12 Change Scheduling Step for Condition Type TRAN to maintain our Routes in APO also. Days in ECC and Hours in APO. Right now it is a manual process to ensure that the corresponding route exists in both systems. My question is, is there a way for the system to automatically keep these in sync?

Many Thanks

回覆文章

回到「望遠鏡 廠制儀器 測試報告專欄 Telescope Testing Report Center」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客