google map 問題

電腦.電子手帳PDA.iphone.ipod
回覆文章
頭像
豆豸苗
夸克星

google map 問題

文章 豆豸苗 » 週三 08 8月, 2007 16:26

我早排做野轉過個 language setting 做日文. 做完回復返個 setting 後再開 google map 就變晒做中文介面 (似係台灣版中文介面, 因為0的搜尋例子用台灣地方.), 搵來搵去都唔知點變返做英文. ?_?

呢個都唔係最大問題. 最奇怪我開返0的 map 出來睇係 outdated 的.
e.g. 濕地公園未起好, 錦田0的公路仲係泥路. o_O|||

唔知係 google map rollback 左0的舊圖, 抑或唔同地區睇到0既圖唔同???? 你地睇到0既同我睇到0既一唔一樣?
附加檔案

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週三 08 8月, 2007 16:29

會唔會係打緊仗的戰略? @.@||

頭像
DTS-ES
中子星
聯繫:

文章 DTS-ES » 週三 08 8月, 2007 16:33

情況相同

頭像
豆豸苗
夸克星

文章 豆豸苗 » 週三 08 8月, 2007 16:46

係? 咁即係 google map roll back 左? :?

Sakura

文章 Sakura » 週三 08 8月, 2007 23:14

可能與近日中俄和美韓的軍事演習有關。

美軍後撤朝鮮新局
08/08/2007

當 中 國 媒 體 宣 傳 「 中 俄 軍 演 」 時 , 美 韓 大軍 演 在 離 北 京 只 有 幾 百 公 里 的 黃 海 彼 岸 全 面 展 開 , 看 點 是 美 軍 大 舉 撤 離 南 韓 前 移 交戰 時 指 揮 權 的 一 擊 。

本 月 二 十 至 三 十 一 日 , 美 韓 年 度 大 規 模 軍 演 「 乙 支焦 點 透 鏡 」 將 在 全 國 展 開 。 三 十 二 年 來 , 該 系 列 演 習 都 是 由 美 方 主 管 , 由 於 美 軍 地面 部 隊 不 斷 撤 離 東 北 亞 , 駐 韓 美 軍 也 將 在 二 ○ 一 二 年 移 交 戰 時 作 戰 指 揮 權 給 韓 軍 ,相 應 的 「 乙 支 焦 點 透 鏡 」 系 列 演 習 也 將 由 美 韓 聯 軍 轉 變 為 韓 軍 為 主 的 軍 演 。

鑑 於 朝 核 問 題 有 解 決 前 景 , 北 韓 也 一 再 反 對 美 韓 所 有 軍 演 , 更 因 為 北 韓 除 了 亂 射 幾支 小 導 彈 之 外 , 無 力 舉 行 大 規 模 軍 演 , 今 年 的 「 乙 支 焦 點 透 鏡 」 演 習 盡 量 將 實 際 兵力 和 作 戰 裝 備 的 投 入 小 型 化 , 用 電 腦 模 擬 實 施 指 揮 所 演 習 而 已 。 即 使 是 最 大 限 度 低調 , 美 軍 也 調 集 一 萬 兵 力 投 入 聯 合 軍 演 , 韓 軍 得 主 場 之 利 , 相 信 用 兵 更 多 , 別 看 盧武 炫 總 統 言 談 儒 雅 , 美 韓 軍 具 備 壓 倒 優 勢 的 戰 鬥 力 , 使 朝 鮮 半 島 南 部 的 殺 氣 比 金 正日 高 調 視 察 核 試 部 隊 及 導 彈 軍 要 濃 烈 得 多 。

Sakura

文章 Sakura » 週三 08 8月, 2007 23:24

美軍已經在昨日開始2007勇敢之盾軍事演習,共兩萬人參與,超過三百架戰機和三艘航空母艦投入是次在關島的演習。

可能這些軍演正在進行中,google map識趣地作出相應行動。

頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週四 09 8月, 2007 12:37

Sakura能夠把google map話題聯到美韓的軍事演習,簡直係某消失了的版友化身。請問你係唔係就係佢呀?

Sakura

文章 Sakura » 週四 09 8月, 2007 17:59

XR250 寫:Sakura能夠把google map話題聯到美韓的軍事演習,簡直係某消失了的版友化身。請問你係唔係就係佢呀?
我係一個軍事發燒友,睇到樓主話google map rollback,而日期剛巧在一連串軍事演習進行期間,先有呢種聯想唶。段估無痛苦,呢種估計唔洗特定一兩個人先做到。你口中某消失了的版友係軍事家嗎?我唔係軍事專家(莫名其妙:lol: ),唔係別人化身,I am who I am。

頭像
豆豸苗
夸克星

文章 豆豸苗 » 週四 09 8月, 2007 18:56

剛剛又再開左個 google map 出來, 我發覺真係幾舊

- SOHO 未起好.
- 博愛隔離0既河道工程未起好.
- 隱約見到農莊塊田仲有返咁上下面積 (觀星台, 燒烤場未擴建).

舊地圖難搵, 不如趁宜家 rollback 左快快 capture 左佢. 8)

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週五 10 8月, 2007 08:34

琴晚睇好似又變返英文式樣, 唔知你地睇又係唔係呢?

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週五 10 8月, 2007 09:47

回覆文章

回到「電腦資訊科技 Information Technology」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客