Internet 供應商

電腦.電子手帳PDA.iphone.ipod
回覆文章
頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

Internet 供應商

文章 funoooo » 週二 11 8月, 2009 20:54

現在香港 Internet 供應商, 那一個接駁中國最快?
我現在用 3, 用QQ和女見面, 完全不成. :shock: 我用 speedtest.net 去 check, 慢到........ [吐]
現打算搬新屋時換過供應商. smartone 或 PCCW. 請問有沒有人用 smartone, 上大陸效果如何?

頭像
MOON TO
夸克星

Re: Internet 供應商

文章 MOON TO » 週二 11 8月, 2009 22:25

funoooo 寫:現在香港 Internet 供應商, 那一個接駁中國最快?
我現在用 3, 用QQ和女見面, 完全不成. :shock: 我用 speedtest.net 去 check, 慢到........ [吐]
現打算搬新屋時換過供應商. smartone 或 PCCW. 請問有沒有人用 smartone, 上大陸效果如何?
我用數碼通,都OK,其它台唔知點﹖

頭像
opa
夸克星

文章 opa » 週二 11 8月, 2009 22:38

MOON TO 寫:
funoooo 寫:現在香港 Internet 供應商, 那一個接駁中國最快?
屋企唔好用流動寬頻, 速度一定不及固網.
你新屋地方 Smartone 寬頻可能 cover 唔到.

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週二 11 8月, 2009 23:38

opa 寫:
MOON TO 寫:
即係得 PCCW 姐

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週二 11 8月, 2009 23:40

funoooo 寫:
opa 寫:
MOON TO 寫:
即係得 PCCW 姐
123唔知得唔得

頭像
豆豸苗
夸克星

文章 豆豸苗 » 週二 18 8月, 2009 09:45

PCCW 尋日成晚都去唔到 facebook. [吐血2]

頭像
Nosneb
夸克星

文章 Nosneb » 週二 18 8月, 2009 11:11

funoooo 寫:
opa 寫:你新屋地方 Smartone 寬頻可能 cover 唔到.
即係得 PCCW 姐
係呀就算流動寛頻cover到, 速度都一定不如固網. 不過住村屋就焗住要捱貴寛頻咯

回覆文章

回到「電腦資訊科技 Information Technology」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 18 位訪客