梧桐寨

回覆文章
頭像
XR250
夸克星

梧桐寨

文章 XR250 » 週一 04 12月, 2006 01:02

今日同唔光師傅行了去梧桐寨,順便睇下有無蝴蝶影。可惜時間所限,只去到井底瀑就要掉頭,下次會挑戰潭頂。

由於好耐無落過雨,瀑布無想像中壯觀,不過水都唔算少,下次落完雨再去睇下。

回程時,經過一片"五代同堂"田,天陰陰下顏色都幾好睇。
附加檔案
最後由 XR250 於 週一 04 12月, 2006 01:42 編輯,總共編輯了 1 次。

頭像
opa
夸克星

Re: 梧桐寨

文章 opa » 週一 04 12月, 2006 01:05

XR250 寫:今日同唔光師傅行了去梧桐寨,順便睇下有無蝴蝶影。可惜時間所限,只去到潭底就要掉頭,下次會挑戰潭頂。

由於好耐無落過雨,瀑布無想像中壯觀,不過水都唔算少,下次落完雨再去睇下。

回程時,經過一片"五代同堂"田,天陰陰下顏色都幾好睇。
我都想行, 不過唔識點樣嚮屋企去... 由嘉道里果邊去就識.

頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週一 04 12月, 2006 01:23

我以為可以由你屋企後面可以通到去,點知行到好入都唔得。

結果要由馬路行返去嘉道里果邊先再上,不過又唔洗行到去車路入口咁遠。車路入口前一條村,有路牌去萬德苑。去梧桐寨一定會經過萬德苑,你跟住路牌就可以。

我由梧桐寨井底瀑行去你屋企,全程落斜,大約用了35分鐘。

頭像
opa
夸克星

文章 opa » 週一 04 12月, 2006 10:28

XR250 寫:我以為可以由你屋企後面可以通到去,點知行到好入都唔得。

結果要由馬路行返去嘉道里果邊先再上,不過又唔洗行到去車路入口咁遠。車路入口前一條村,有路牌去萬德苑。去梧桐寨一定會經過萬德苑,你跟住路牌就可以。

我由梧桐寨井底瀑行去你屋企,全程落斜,大約用了35分鐘。
萬德苑我都知..不過都係唔明, 點解你可以由底瀑行到去我度, 但唔可以由我果度行去底瀑?

回覆文章

回到「旅遊天地 Travelling around the World」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客