Nano tracker AG 個自動導星係點用?網上冇資料嘅?

Celestron Meade Vixen Takahashi Astrophysics
Sbig CCD ToUcam Coronado Filter Nikon Canon
<br> 目鏡 ED折射鏡 反射鏡 折反射鏡 太陽望遠鏡 鑢鏡 相機 鏡頭
回覆文章
skyfiction
主序星

Nano tracker AG 個自動導星係點用?網上冇資料嘅?

文章 skyfiction » 週三 24 5月, 2017 10:40

佢個auto guide port好似同平時果d唔同。
網上完全冇資料,全部都係得TL果款

頭像
鄧登凳
夸克星

Re: Nano tracker AG 個自動導星係點用?網上冇資料嘅?

文章 鄧登凳 » 週一 29 5月, 2017 17:42

skyfiction 寫:
週三 24 5月, 2017 10:40
佢個auto guide port好似同平時果d唔同。
網上完全冇資料,全部都係得TL果款
一般導星用ST-4接口, 是六線方型接口(只用5線), Nano Tracker AG用三線(因單軸導星)耳筒型插口, 插頭是這樣的:

圖檔

按Sightron所示, 這條導星接線要另購的:
オートガイダーポート:標準装備(2.5φ 3極ジャック)
オートガイダーとの接続ケーブルは付属いたしません。

skyfiction
主序星

Re: Nano tracker AG 個自動導星係點用?網上冇資料嘅?

文章 skyfiction » 週二 30 5月, 2017 22:01

咁都係算..唔睇佢lu

回覆文章

回到「廠製儀器 Factory Equipment」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客