Fs-60CB 變 FC-76DC

Celestron Meade Vixen Takahashi Astrophysics
Sbig CCD ToUcam Coronado Filter Nikon Canon
<br> 目鏡 ED折射鏡 反射鏡 折反射鏡 太陽望遠鏡 鑢鏡 相機 鏡頭
頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週一 26 11月, 2012 12:32

講多無謂,咁趴sir返D入返一枝先!唔係大家以為"富貴熊"只係浪得虛名 :D :D :D

頭像
opa
夸克星

文章 opa » 週一 26 11月, 2012 12:34

成萬蚊先買到一截物鏡.... :?
幾年前可以買到成套天狗, 或兩三套 Borg 76ED 咁滯......
不過依家有錢人多左... 三幾萬都係少數目..

anyone
夸克星

文章 anyone » 週一 26 11月, 2012 13:00

Tarepanda 寫:
anyone 寫:
syyuen168 寫:yes. CB is the one i bought in 2008! Time to spend more money for this extra bit, thanks XR :D
Mr.yuen , 當作提早買聖誕禮物啦。 go go go ! :D
溫爺你都入翻一支,即使瘦身減磅
自從擁有天狗,BBQ,EM11之後,好似少左購買鏡子的念頭,慳番好多。 :)

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週一 26 11月, 2012 13:26

opa 寫:成萬蚊先買到一截物鏡.... :?
幾年前可以買到成套天狗, 或兩三套 Borg 76ED 咁滯......
不過依家有錢人多左... 三幾萬都係少數目..
如果唔係咁,推出的新玩意高橋點賺錢呢?
你見之前個咩PM-1就知啦

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週一 26 11月, 2012 13:28

XR250 寫:講多無謂,咁趴sir返D入返一枝先!唔係大家以為"富貴熊"只係浪得虛名 :D :D :D
富咩貴呀~~
我依家唔行得又唔走得,
以后都係粘人的器材安坐家中影下相, 學下點執相仲好 [貴夫人-圖]

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週一 26 11月, 2012 13:29

jj12667 寫:
Tarepanda 寫:
XR250 寫:
Tarepanda 寫:記得帶佢翻來 [鬼點子]

Oh, 我枝只係FS-60C............超灰!
我有一支,高價賣比你
如果可以接天九又真系會輕便好多
佢支係B貨嚟
仲清楚過我自己] [石化]

頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週三 28 11月, 2012 15:49

其實FS-60C,cut短18mm 或 車過條白色筒就得。
附加檔案

Tan14
原恆星
聯繫:

文章 Tan14 » 週三 28 11月, 2012 18:43

鋸乜鬼呀,幾舊水買過碌原裝短筒就得啦!

jason101
超新星

文章 jason101 » 週四 29 10月, 2015 00:29

請問原裝短筒邊度有得賣,謝謝

回覆文章

回到「廠製儀器 Factory Equipment」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客