Your Travel Partner (TP-1 Guide Mount 靓齒版﹞

Celestron Meade Vixen Takahashi Astrophysics
Sbig CCD ToUcam Coronado Filter Nikon Canon
<br> 目鏡 ED折射鏡 反射鏡 折反射鏡 太陽望遠鏡 鑢鏡 相機 鏡頭
回覆文章
頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週六 14 8月, 2010 14:29

BossKwan 寫:
jj12667 寫:
BossKwan 寫:
pwwong 寫:Boss Kwan,

Please reserve one set for me in your next batch.
OK! :)
关生,明天的货能发我吗?嘿嘿.......!
等待中...... :)
唔驶等啦,我已经到手.....嘿嘿!

BossKwan
中子星

文章 BossKwan » 週六 14 8月, 2010 15:10

jj12667 寫:
BossKwan 寫:
jj12667 寫:
BossKwan 寫:
pwwong 寫:Boss Kwan,

Please reserve one set for me in your next batch.
OK! :)
关生,明天的货能发我吗?嘿嘿.......!
等待中...... :)
唔驶等啦,我已经到手.....嘿嘿!
:) ...... :D .......

BossKwan
中子星

文章 BossKwan » 週六 14 8月, 2010 15:26

wtyu21 寫:
BossKwan 寫:
wtyu21 寫:關生,唔緊要,我好Enjoy玩緊我個BDM/TP-1, [爽] [爽] [爽] BarnDoor Mount是也!我會等等等等.............你的TP-1第二水!
感謝大家的誠意和等待.. :)

wtyu21, 你的BarnDoor Mount 睇得﹝靓﹞又使得,努力.. :)
云南的星空和風景相都好靚.
多謝關生誇獎.....小弟學藝未精不敢獻醜.....

關生,我在陰那山親眼見到One爺既TP-1,亦親手試過,好Compact、好寧靜、好輕巧,在對極不太準下用廣角鏡長拍2分鐘絕不拉線,感覺非常好,好想快D擁有一個,快D啦關生,隻手痕到生蟲啦! :P :P :P
好消息,Motor-Drive已有一批來了,可以開工了..... :)

wtyu21, 放心放心,你在輪侯名單中排很前,下星期一或二應可以到你手,希望你下次上陰那山可用上它...拍更多美麗星空照片..... :)

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週六 14 8月, 2010 18:06

BossKwan 寫:
wtyu21 寫:
BossKwan 寫:
wtyu21 寫:關生,唔緊要,我好Enjoy玩緊我個BDM/TP-1, [爽] [爽] [爽] BarnDoor Mount是也!我會等等等等.............你的TP-1第二水!

wtyu21, 你的BarnDoor Mount 睇得﹝靓﹞又使得,努力.. :)

關生,我在陰那山親眼見到One爺既TP-1,亦親手試過,好Compact、好寧靜、好輕巧,在對極不太準下用廣角鏡長拍2分鐘絕不拉線,感覺非常好,好想快D擁有一個,快D啦關生,隻手痕到生蟲啦! :P :P :P
好消息,Motor-Drive已有一批來了,可以開工了..... :)

wtyu21, 放心放心,你在輪侯名單中排很前,下星期一或二應可以到你手,希望你下次上陰那山可用上它...拍更多美麗星空照片..... :)
真的? [愛的轟炸] [愛的轟炸] [水汪汪] [水汪汪] 多謝關生!到時Call我窩!

十十軒
主序星

文章 十十軒 » 週六 14 8月, 2010 22:59

想問下Tp-1用叉電是否會不夠電壓, 一定要用鹼性電池? 用鴨記那些藍色鋰電得唔得?
thanks 關老闆

頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週六 14 8月, 2010 23:15

十十軒 寫:想問下Tp-1用叉電是否會不夠電壓, 一定要用鹼性電池? 用鴨記那些藍色鋰電得唔得?
thanks 關老闆
替Boss代答:
1.2v x 4=4.8v只糸未充电时电压,充滿后应该有6v左右,同普通电池[碱性一样]滿电时差不多,只要你买容量大充满就夠玩,而且果款手控当唔夠电时会闪橙色灯!
鸭记锂电唔建议用,除非佢指名电压系6v[充满断估7v多],否则一般7.4v锂电[充满8.xv]切记唔可以用,有受害者报告话手控只能接纳8v及以下电压,否则过压会报销。

**该款手控系6v设计,並唔系12v果款**

十十軒
主序星

文章 十十軒 » 週六 14 8月, 2010 23:33

唔該晒!
因為boss的電池箱係用大電, 我想改用AA叉電, 慳錢又環保, thanks!

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週二 17 8月, 2010 14:07

BossKwan 寫:
wtyu21 寫:
BossKwan 寫:

關生是否TP-1出了問題?至今仍未收到你既電話通知啊...... [無辜畫圈圈] [無辜畫圈圈] [無辜畫圈圈]

BossKwan
中子星

文章 BossKwan » 週二 17 8月, 2010 15:35

wtyu21 寫:
BossKwan 寫:
wtyu21 寫:
BossKwan 寫:

關生是否TP-1出了問題?至今仍未收到你既電話通知啊...... [無辜畫圈圈] [無辜畫圈圈] [無辜畫圈圈]
冇問題,慢工出細貨,每天組裝1-3部﹝視乎時間﹞,你今天之內一定收到..... :)

頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週二 17 8月, 2010 19:04

BossKwan 寫:
wtyu21 寫:
BossKwan 寫:
wtyu21 寫:
BossKwan 寫:

冇問題,慢工出細貨,每天組裝1-3部﹝視乎時間﹞,你今天之內一定收到..... :)
老細,请唔请细工兼职呀.....;嘿嘿!

大黃傻貓GARFIELD
中子星

文章 大黃傻貓GARFIELD » 週二 17 8月, 2010 19:43

BossKwan 寫:
wtyu21 寫:
BossKwan 寫:
wtyu21 寫:
BossKwan 寫:

關老闆﹐ 唔好唔記得我阿。。。 [茶]

頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週二 17 8月, 2010 19:50

借口左D零件返口黎组装个自用试作版,唔知几时有机会试验一下.....?? [無辜畫圈圈]
附加檔案

大黃傻貓GARFIELD
中子星

文章 大黃傻貓GARFIELD » 週二 17 8月, 2010 19:53

jj12667 寫:借口左D零件返口黎组装个自用试作版,唔知几时有机会试验一下.....?? [無辜畫圈圈]
唉﹐ 呢輪狂風暴雨。。。。

BossKwan
中子星

文章 BossKwan » 週三 18 8月, 2010 16:15

大黃傻貓GARFIELD 寫: 關老闆﹐ 唔好唔記得我阿。。。 [茶]
依! TP1 或是 another big mount ? :)

BossKwan
中子星

文章 BossKwan » 週三 18 8月, 2010 16:42

jj12667 寫:借口左D零件返口黎组装个自用试作版,唔知几时有机会试验一下.....?? [無辜畫圈圈]
呢個頭尾圓....good 喎!
影個背脊黎睇下﹝豪華版仰角微調﹞..... :)

回覆文章

回到「廠製儀器 Factory Equipment」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 14 位訪客