新疆日月全食之旅(影片)

各類觀測太陽的儀器介紹及太陽攝影 Solarmax
Coronado PST
回覆文章
頭像
Cindy
夸克星

新疆日月全食之旅(影片)

文章 Cindy » 週二 02 9月, 2008 11:22

我把豆貓在日全食當天所拍下的影片,剪輯成短片。
回看都覺得開心! 現在分享給大家,希望大家也看得開心!
[水草舞]

http://hk.video.yahoo.com/video/video.html?id=1096256
豆豸苗 寫:我的"日全被月雲食"另有其片啦. :lol:

頭像
豆豸苗
夸克星

文章 豆豸苗 » 週二 02 9月, 2008 11:26

希望大家唔會嫌我把聲煩啦. hoho... [臉紅紅]

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週二 02 9月, 2008 11:32

嘻嘻, 仲欠小二段片喎~

頭像
Nosneb
夸克星

文章 Nosneb » 週二 16 9月, 2008 11:08

嘩~ 正原來又多一小段記憶. 我凍到要著羽絨! :lol:
正所謂講者無心聽者有意, 豆貓問我地架車(原來係問架生)有冇入塵既時候, 原來我答得好串下架喎~ 真係係有怪莫怪, 當日high得濟! [嘆息]

頭像
豆豸苗
夸克星

文章 豆豸苗 » 週二 16 9月, 2008 12:26

唔緊要喎, 聽者(我)都冇意.
當時我只係覺得你心不在焉, 掛住睇太陽+聽唔明我問你乜咋. hahaa~
架生? :? 其實我原意真係想問下你地架旅遊巴有冇入塵, 因為我地架旅遊巴塵土飛揚, 入塵入到有泥味. (參考段片開頭半分鐘位置 8) )
鄧阿司機哥哥可憐呢, 早一兩日先睇住佢洗車.... 果日咁入一入去, 不單止入塵入到污糟晒, 0的路 tun 成咁實在好傷架車....

回覆文章

回到「太陽觀測和攝影 Solar Observation & Photography」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 14 位訪客