[團購] Tele Vue Sol-searcher

各類觀測太陽的儀器介紹及太陽攝影 Solarmax
Coronado PST
回覆文章
頭像
sn-10
中子星

[團購] Tele Vue Sol-searcher

文章 sn-10 » 週二 08 7月, 2008 20:09

http://www.astrovid.com/prod_details.ph ... l-searcher

Share shipping, exchange rate 計7.9, weekend前落單, 有興趣請回post。 :)

頭像
noodle
夸克星
聯繫:

文章 noodle » 週二 08 7月, 2008 20:12

不如用支細finder加Baader film效果好好多啦 [吃太飽]

頭像
sn-10
中子星

文章 sn-10 » 週二 08 7月, 2008 20:20

noodle 寫:不如用支細finder加Baader film效果好好多啦 [吃太飽]
其實類似searcher我都diy左一個, 要極速搵太陽, finder唔會快得過佢; 而且另一好處係唔需要直望太陽。 :)

其次係佢個位岩岩好fit晒lunt出嘅clampshell, 2舊水唔洗唔洗考慮啦, 哈哈.....

頭像
noodle
夸克星
聯繫:

文章 noodle » 週二 08 7月, 2008 20:42

我都diy左個,最後都系用支50mm finder加 baader又快又準 [Good Job]
.........不過都預我一個啦[跪拜禮]

幾時有機會黎個 lunt 同 coronado AB test 呀[萬年奸臣]

頭像
David
中子星
聯繫:

文章 David » 週二 08 7月, 2008 21:02

Please hold one for me. Thanks a lot. :)

頭像
sn-10
中子星

文章 sn-10 » 週五 11 7月, 2008 09:45

PM 已發出。 :)

頭像
sn-10
中子星

文章 sn-10 » 週六 12 7月, 2008 00:25

購買者注意: 款項已於今天下午5時以paypal滙出, astrovid方面將於下周初寄出sol-searcher。

:D

頭像
sn-10
中子星

文章 sn-10 » 週五 25 7月, 2008 11:35

各買家注意, Sol-searcher已到貨, 請pm電話以便聯絡。 :D

回覆文章

回到「太陽觀測和攝影 Solar Observation & Photography」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 25 位訪客