9月15-16日坐井營

頭像
Gally
中子星

9月15-16日坐井營

文章 Gally » 週四 26 7月, 2007 19:53

http://www.skyobserver.org/activity/camp200709.htm

今日剛剛見到, 我會去參加呀 ^^

頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週四 26 7月, 2007 20:31

荔枝莊小塘營,好似剛買了枝12" SCT,唔知用得未呢?

頭像
clover
中子星

Re: 9月15-16日坐井營

文章 clover » 週四 26 7月, 2007 21:18

Gally 寫:http://www.skyobserver.org/activity/camp200709.htm

今日剛剛見到, 我會去參加呀 ^^
你去呀?我同你一齊去oY~重有冇位呀?

頭像
Gally
中子星

文章 Gally » 週四 26 7月, 2007 22:22

我今日打去定左2個位, 而家有位呀, 不過要就快, 只有64個位 @.@ 我會帶4吋去, 你係唔係帶你支c8呀?

頭像
clover
中子星

文章 clover » 週四 26 7月, 2007 22:28

Gally 寫:我今日打去定左2個位, 而家有位呀, 不過要就快, 只有64個位 @.@ 我會帶4吋去, 你係唔係帶你支c8呀?
我要同你一齊,洗唔洗你打去加多一人?

頭像
Gally
中子星

文章 Gally » 週四 26 7月, 2007 22:35

@.@ 叫多一個, 4個人一個camp都好喎

頭像
Gally
中子星

文章 Gally » 週四 26 7月, 2007 22:37

我知有4人房同5人房, 如果係可以叫多1-2個, 要間4-5人房都可以, 不過我同女朋友去, 唔知可唔可以同房(好似唔可以....)

頭像
豆豸苗
夸克星

文章 豆豸苗 » 週四 26 7月, 2007 22:40

點解唔覺夏天搞去蒲台? 天氣太熱?
呢排天氣好. 實在好想知蒲台果邊0係咁0既天氣下會係點. :roll:

pkchung
紅巨星

文章 pkchung » 週四 26 7月, 2007 22:44

豆豸苗 寫:點解唔覺夏天搞去蒲台? 天氣太熱?
呢排天氣好. 實在好想知蒲台果邊0係咁0既天氣下會係點. :roll:
蒲台 :roll: ,我又去 :mrgreen:
最後由 pkchung 於 週四 26 7月, 2007 22:53 編輯,總共編輯了 1 次。

頭像
Gally
中子星

文章 Gally » 週四 26 7月, 2007 22:49

有呀, 不過係10月的活動, 而且未定實, 我都會去呀

頭像
豆豸苗
夸克星

文章 豆豸苗 » 週四 26 7月, 2007 22:57

pkchung 寫:
蒲台 :roll: ,我又去 :mrgreen:
鍾爸爸, 你係咪講真先? 係我就開個新 topic 睇下搞唔搞次自己去呀.

頭像
豆豸苗
夸克星

文章 豆豸苗 » 週四 26 7月, 2007 23:06

Gally 寫:
有呀, 不過係10月的活動, 而且未定實, 我都會去呀
其實 10月天氣涼返少少會好0的. 因為去蒲台要露營.
但係唔知到時天氣會點? 過去兩年我都有去, 但一次焗死+勁煙霞+深夜突然勁落雨. 另一次就好0的, 但雲來雲去. :?

TONGKW
中子星

文章 TONGKW » 週四 26 7月, 2007 23:06

9月15-16日香港天文學會也在長洲明愛明暉營有觀星營。
9月15日晚香港觀天會则在船灣淡水湖主壩有不過夜觀星活動。
今次三個天文會社都不約而同一齊在同一個週末有觀星活動。

頭像
Gally
中子星

文章 Gally » 週四 26 7月, 2007 23:10

TONGKW 寫:9月15-16日香港天文學會也在長洲明愛明暉營有觀星營。
9月15日晚香港觀天會则在船灣淡水湖主壩有不過夜觀星活動。
今次三個天文會社都不約而同一齊在同一個週末有觀星活動。
只可以3去一, 我想長洲可能冇荔枝莊咁好, 所以我選擇左去荔枝莊 :oops:

頭像
clover
中子星

文章 clover » 週五 27 7月, 2007 00:11

Gally 寫: 只可以3去一, 我想長洲可能冇荔枝莊咁好, 所以我選擇左去荔枝莊 :oops:
夠4-5人未呀?

回覆文章

回到「天文活動消息 Astro Activity News」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客