坐井會 聖誕節韶關及湖南觀星及旅遊團

頭像
Tenmon
紅巨星

文章 Tenmon » 週五 23 9月, 2005 21:56

大黃傻貓GARFIELD 寫:
SY Lok 寫:Panda話得對, 有地方訓已經好, 唔好要求太高, 我通常去裡d山區係紮營訓地!
講笑jer。 :wink:
我見到個名得意。我去所謂飯店﹐有水就漏水﹐冇水乾煎﹐除非大城市。我要求係﹐地方乾淨同埋。。。。千祈千祈千祈咪要我沖凍水涼 。。。(人老身子弱)
我都係老人家 ^^

有石油氣熱水爐的....不用擔心 :wink:
最後由 Tenmon 於 週五 23 9月, 2005 23:28 編輯,總共編輯了 1 次。

頭像
Tenmon
紅巨星

文章 Tenmon » 週五 23 9月, 2005 21:58

Petming 寫:請問帶50幾磅天文儀器過關會唔有問題?
好想去但怕過唔到關 :cry:
差不多啦.....我地都好重下......至麻煩係上落大陸火車時而已 :wink:

上次一年多前過關冇問題 :lol:

頭像
mbike
主序星
聯繫:

文章 mbike » 週五 23 9月, 2005 23:05

Tarepanda 寫:真係好想去,但怕時間未必就到
相片中最右的前輩在長州觀星營
見過一次就再也沒見他了
唔知佢係唔係呢地的會員
I am 李俊達. I am busy for my work and career, so I could not spend so much time on stargazing. Anyway, I will join the SOA starparty in December 2005.

Have we meet in Astrofarm? I think so.

See you later, Tarepanda.

mbike

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週五 23 9月, 2005 23:44

mbike 寫:
Tarepanda 寫:真係好想去,但怕時間未必就到
相片中最右的前輩在長州觀星營
見過一次就再也沒見他了
唔知佢係唔係呢地的會員
I am 李俊達. I am busy for my work and career, so I could not spend so much time on stargazing. Anyway, I will join the SOA starparty in December 2005.

Have we meet in Astrofarm? I think so.

See you later, Tarepanda.

mbike
原來前輩就係mbike,失敬失敬 :D
工作怎麼說也比觀星重要,我也很想和你們一起去12月的觀星營,但現在都不能確定有沒空
我有Astrofarm的帳號,但一直登錄不到的
我是在第一次參加坐廿會的觀星營認識你
當時"黑媽媽",咩都見唔到,我地好似傾緊有關光害和內地哪裡適合觀星的話題
仲有你支ED鏡都印像深刻~ :shock: ,記得你好似說自己喜歡觀測,不搞天文攝影
不知有沒記錯 :D

頭像
豆豸苗
夸克星

文章 豆豸苗 » 週六 24 9月, 2005 02:24

我諗佢講0既 "meet in Astrofarm" 係指元朗的農莊.

呢次分享會?
http://www.hkastroforum.net/bbs/viewtopic.php?t=3336

頭像
mbike
主序星
聯繫:

文章 mbike » 週六 24 9月, 2005 07:29

豆豸苗 寫:我諗佢講0既 "meet in Astrofarm" 係指元朗的農莊.

呢次分享會?
http://www.hkastroforum.net/bbs/viewtopic.php?t=3336
Yes.

mbike

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週六 24 9月, 2005 19:45

原來是指元朗的農莊
唔好意思
搞錯左
係喔
個次記得mbike都有去

頭像
mbike
主序星
聯繫:

文章 mbike » 週六 24 9月, 2005 23:27

Tarepanda 寫: 原來前輩就係mbike,失敬失敬 :D
工作怎麼說也比觀星重要,我也很想和你們一起去12月的觀星營,但現在都不能確定有沒空
我有Astrofarm的帳號,但一直登錄不到的
我是在第一次參加坐廿會的觀星營認識你
當時"黑媽媽",咩都見唔到,我地好似傾緊有關光害和內地哪裡適合觀星的話題
仲有你支ED鏡都印像深刻~ :shock: ,記得你好似說自己喜歡觀測,不搞天文攝影
不知有沒記錯 :D
It should be 坐井會33週年紀念觀星營 in Nov 2005 but not Dec 2005. I have reserve a room for the November stary party.

mbike

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週日 25 9月, 2005 00:51

是啊,那次是週年紀念
我11月份最忙
可能去唔到添
真可惜

大黃傻貓GARFIELD
中子星

文章 大黃傻貓GARFIELD » 週日 25 9月, 2005 13:04

我E-mail 左畀 Titan﹐聽日過錢。。。希望未滿喇。
如果 join 得成﹐請大家指教。
:D

頭像
Tenmon
紅巨星

文章 Tenmon » 週日 25 9月, 2005 17:14

大黃傻貓GARFIELD 寫:我E-mail 左畀 Titan﹐聽日過錢。。。希望未滿喇。
如果 join 得成﹐請大家指教。
:D
請閣下指教才是哩......因為我都係丟低左"天文"成10幾年.....兩年前才係咁易玩番咋.... :shock:

科技一日千里.....請多多指教 :wink:

頭像
Tenmon
紅巨星

文章 Tenmon » 週日 30 10月, 2005 22:16

各位同好

由於還有2 天要 Deadline了

故希望已經報名的.....於這兩天內致電 titan 並支付按金

而想參加的.....亦請這兩天內致電 titan 並支付按金

到期而沒有並支付按金者, 會作當棄權, 由後補補上

敬請原諒 !! :wink:

頭像
opa
夸克星

文章 opa » 週四 17 11月, 2005 08:37

有 update 嗎?

Tenmon 寫:各位同好

故希望已經報名的.....於這兩天內致電 titan 並支付按金

而想參加的.....亦請這兩天內致電 titan 並支付按金

頭像
Tenmon
紅巨星

文章 Tenmon » 週五 18 11月, 2005 02:36

opa 寫:有 update 嗎?

Tenmon 寫:各位同好

發表於: 星期日 30 十月, 2005 10:16 pm :wink:

回覆文章

回到「天文活動消息 Astro Activity News」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 26 位訪客