夏日終結之神話—吹尾雞!

頭像
鄧登凳
夸克星

文章 鄧登凳 » 週一 20 8月, 2012 17:21

看: http://www.hkastroforum.net/viewtopic.php?t=9031

天文台在西貢的實景重得得地,

Jackey在林村那個就唔掂。

太空館在西貢嗰個就可說是「雲來雲往, 間有清天」

圖檔

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週一 20 8月, 2012 19:27

食完飯睇下點先! :D

jtcl
主序星

文章 jtcl » 週一 20 8月, 2012 21:44

鄧登凳 寫:看: http://www.hkastroforum.net/viewtopic.php?t=9031

天文台在西貢的實景重得得地,

Jackey在林村那個就唔掂。

太空館在西貢嗰個就可說是「雲來雲往, 間有清天」

圖檔
鄧sir, 其實呢個cam準確嘛? 同PTC應該差不遠吧氵

頭像
鄧登凳
夸克星

文章 鄧登凳 » 週一 20 8月, 2012 22:01

jtcl 寫: 鄧sir, 其實呢個cam準確嘛? 同PTC應該差不遠吧氵
直線距離一公里多一點。

看個實時版: http://www.lcsd.gov.hk/ce/Museum/Space/ ... eather.php

就知是雲來雲往 :evil:

頭像
鄧登凳
夸克星

文章 鄧登凳 » 週二 21 8月, 2012 00:52

九龍上空清了, 市區也看見極星!

但西貢還是雲來雲往,

但要 [好夢入睡]

jtcl
主序星

文章 jtcl » 週二 21 8月, 2012 07:59

鄧登凳 寫:九龍上空清了, 市區也看見極星!

但西貢還是雲來雲往,

但要 [好夢入睡]
鄧sir早晨!

好多時九龍都天清(我應該係你屋企附近),其實九龍唔入PTC,有冇地方夠黑影下玩下呢? [推眼鏡]

anyone
夸克星

文章 anyone » 週二 21 8月, 2012 09:48

jtcl 寫:

但西貢還是雲來雲往,

但要 [好夢入睡]
鄧sir早晨!

好多時九龍都天清(我應該係你屋企附近),其實九龍唔入PTC,有冇地方夠黑影下玩下呢? [推眼鏡]
大帽山 :D

頭像
arsenal_hk
主序星

文章 arsenal_hk » 週二 21 8月, 2012 09:53

這個星期, 還有機會嗎?

除了 PTC, 水口值得去嗎?

anyone
夸克星

文章 anyone » 週二 21 8月, 2012 10:04

水口應該比PTC更好,只是隔涉些! :)

jtcl
主序星

文章 jtcl » 週二 21 8月, 2012 13:25

anyone 寫:
jtcl 寫:

但西貢還是雲來雲往,

但要 [好夢入睡]
鄧sir早晨!

大帽山 :D
I love to go! [石化] ....But, I need a ride on somebody else car.

My car's suspension is lowered, and I am afriad if it will scratch the bottom of my car and my front bumper... [淚奔]

頭像
鄧登凳
夸克星

文章 鄧登凳 » 週二 21 8月, 2012 18:05

jtcl 寫:
anyone 寫: 大帽山 :D
I love to go! [石化] ....But, I need a ride on somebody else car.

My car's suspension is lowered, and I am afriad if it will scratch the bottom of my car and my front bumper... [淚奔]
There shouldn't be any problem, it is paved road all the way.

jtcl
主序星

文章 jtcl » 週二 21 8月, 2012 22:40

鄧登凳 寫:
jtcl 寫:
anyone 寫: 大帽山 :D

There shouldn't be any problem, it is paved road all the way.
鄧sir下次可以帶我地去嗎?謝謝!

kreyzie
原恆星

文章 kreyzie » 週三 22 8月, 2012 14:44

tang sir can drive us there along ? hehe

回覆文章

回到「天文活動消息 Astro Activity News」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 10 位訪客