天文論壇 - 「天文攝影的數碼處理技巧」分享會 III

回覆文章
頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週二 08 3月, 2011 14:12

1. 鄧登凳
2. funoooo
3. Dickens Au
4. Eddy So
5. Raymond Tse
6. Wty21
7. Chan Yuk Lun
8. cwlam
9. syyuen168
10. bingsze
11. Steve Leung
12. RaymondCY
13. CYYEK13.
14. 米高
15. 米高's friend
16. Lam Chi Wah (John)
17. Chan Yat Ping
18. kai
19. xr250
20. Nosneb
21. Prince
22. Daniel cck
23. Benben88
24. Angus Lau
25. kurt
26. clover
27. clover wife
28. A/45
29. rk
30. 十十軒
31.Tarepanda

頭像
layanata
夸克星
聯繫:

文章 layanata » 週二 08 3月, 2011 14:46

Wa..... 名額三十人, 爆滿啊!

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週二 08 3月, 2011 14:57

提下大家:
記得帶蚊怕水蚊貼等エ具。Wong sir 那裡始終是園野地方,蚊是無法可避! :wink:

anyone
夸克星

文章 anyone » 週二 08 3月, 2011 15:04

wow , big party !!! [Good Job]

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週二 08 3月, 2011 15:59

looking forward!! and thanks to those who organising such a good activity for us! :D

頭像
layanata
夸克星
聯繫:

文章 layanata » 週二 08 3月, 2011 16:39

提一提啦, 我地會setup定d枱比你地放laptop, 當然我唔介意你帶部desktop黎既 ^^!
不過呢, 最好充好電, 因為冇可能有三十個位插火牛喔.

蚊怕水呢, 呢個天氣還好, 不會太多蚊, 不過帶定就最好啦, 或者帶個吸引蚊既朋友黎.

楂車既朋友仔, 如果你地唔識路, 你pm我, 我send個地圖比你啦.

搭西鐵或者巴士既朋友仔, 九龍去元朗, 要半個鐘至九個字, 遲到就要送支Baby Q出黎做抽獎架!

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週二 08 3月, 2011 18:33

layanata 寫:提一提啦, 我地會setup定d枱比你地放laptop, 當然我唔介意你帶部desktop黎既 ^^!
不過呢, 最好充好電, 因為冇可能有三十個位插火牛喔.

蚊怕水呢, 呢個天氣還好, 不會太多蚊, 不過帶定就最好啦, 或者帶個吸引蚊既朋友黎.

楂車既朋友仔, 如果你地唔識路, 你pm我, 我send個地圖比你啦.

搭西鐵或者巴士既朋友仔, 九龍去元朗, 要半個鐘至九個字, 遲到就要送支Baby Q出黎做抽獎架!
我本身係港島人,搬左去九龍灣一年半載都仲未認識九龍街道,今次仲要搭西鉄出元朗,真係有D考起我。

咁我坐地鐵去南昌站轉西鉄好定係去荃灣轉西鉄好呢? :roll: :roll: :roll:

頭像
cwlam
白矮星

文章 cwlam » 週二 08 3月, 2011 19:31

美孚最好,地鐵轉西鐵。

頭像
johncamposhk
白矮星

文章 johncamposhk » 週二 08 3月, 2011 19:44

滿晒了
唯有星期四去太空館聽喇

頭像
Eddy So
夸克星

文章 Eddy So » 週二 08 3月, 2011 19:57

wtyu21 寫: 我本身係港島人,搬左去九龍灣一年半載都仲未認識九龍街道,今次仲要搭西鉄出元朗,真係有D考起我。
咁我坐地鐵去南昌站轉西鉄好定係去荃灣轉西鉄好呢? :roll: :roll: :roll:
由九龍灣乘坐地鐵到九龍塘,轉火車到紅磡,再轉西鐵最省腳力。

anyone
夸克星

文章 anyone » 週二 08 3月, 2011 21:47

johncamposhk 寫:滿晒了
唯有星期四去太空館聽喇
試下聯絡主辦單位,看看可否容納多一兩個同好?
呢個大好學習機會,千期唔好錯過啊! :D

syyuen168
夸克星

文章 syyuen168 » 週二 08 3月, 2011 21:55

Mr. Lam, why do you give a miss to the talk? You can come late or go earlier if you have something to do. :roll: :roll:
anyone 寫:
唯有星期四去太空館聽喇

anyone
夸克星

文章 anyone » 週二 08 3月, 2011 22:00

syyuen168 寫:Mr. Lam, why do you give a miss to the talk? You can come late or go earlier if you have something to do. :roll: :roll:
anyone 寫:
唯有星期四去太空館聽喇
有生意做,要努力搵銀,否則入不敷支! :oops:

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週二 08 3月, 2011 22:08

anyone 寫:
syyuen168 寫:Mr. Lam, why do you give a miss to the talk? You can come late or go earlier if you have something to do. :roll: :roll:
anyone 寫:
唯有星期四去太空館聽喇
有生意做,要努力搵銀,否則入不敷支! :oops:
參加左珠寶展?要招商..... :wink: :wink: :wink:

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週二 08 3月, 2011 22:11

cwlam 寫:美孚最好,地鐵轉西鐵。
美孚唔好,要轉去南昌站行到人想死,上次要會合Eddy哥,搞到遲到。

或者出旺角搭68X會好D :roll: 車資都會平D掛? :roll:

回覆文章

回到「天文活動消息 Astro Activity News」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客