誘人出動的藍天@2010年6月29日~7月3日

頭像
DTS-ES
中子星
聯繫:

文章 DTS-ES » 週二 29 6月, 2010 18:44

anyone 寫:起碼半年冇見咁靚嘅藍天! :D
可望明晚出動 8)

頭像
鄧登凳
夸克星

文章 鄧登凳 » 週二 29 6月, 2010 19:38

bingsze 寫:
funoooo 寫:如果持續改善,今晚及明晚會在東莞天台試嘢! [萬年奸臣] [萬年奸臣] [萬年奸臣]
大家請好好準備,今晚一定會好天! [Bingo]
信你還是信晴天鐘呢?

圖檔

頭像
kurt
紅巨星

文章 kurt » 週二 29 6月, 2010 22:35

個天靚到無朋友,可惜大月光

頭像
PeterPeter
夸克星

文章 PeterPeter » 週三 30 6月, 2010 09:05

鄧登凳 寫:....信晴天鐘?
今次個鐘對於我來說好準下,昨晚我要到的地方全天雲. [烏鴉飛過]
鄧sir你呢,又去咗邊度玩呀?

希望今早這張相不會騙我吧!
附加檔案
複製 -DSC09923.JPG
複製 -DSC09923.JPG (58.66 KiB) 已瀏覽 4449 次

頭像
DTS-ES
中子星
聯繫:

文章 DTS-ES » 週三 30 6月, 2010 09:08

PeterPeter 寫:
鄧登凳 寫:信你還是信晴天鐘呢?
今次個鐘對於我來說好準下,昨晚我要到的地方全天雲. [烏鴉飛過]
鄧sir你呢,又去咗邊度玩呀?

希望今早這張相不會騙我吧!
睇天文台監察圖片,橫瀾島好藍下。
天氣圖高壓向西推進,下午進一步改善。

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週三 30 6月, 2010 09:24

[水草舞] [水草舞] [水草舞] [水草舞] [水草舞]

今晚同佢(天)死過!

[萬年奸臣] [萬年奸臣] [萬年奸臣]

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週三 30 6月, 2010 09:26

"效應"唔好出現呀!!!! [冷汗直流] [冷吱吱] [冷汗直流] [冷吱吱]

頭像
PeterPeter
夸克星

文章 PeterPeter » 週三 30 6月, 2010 09:39

Wah!! 寫:"效應"唔好出現呀!!!! [冷汗直流] [冷吱吱] [冷汗直流] [冷吱吱]
大老闆多數會係(及應該係)內地揾食,
應該唔會攪到香港的星斗一族冇得食掛. 昨晚已食咗白果啦.

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週三 30 6月, 2010 10:04

PeterPeter 寫:
Wah!! 寫:"效應"唔好出現呀!!!! [冷汗直流] [冷吱吱] [冷汗直流] [冷吱吱]
大老闆多數會係(及應該係)內地揾食,
應該唔會攪到香港的星斗一族冇得食掛. 昨晚已食咗白果啦.
車!昨晚我都有玩!沒事呀!不要下下賴我。 [蔥不聽]

頭像
PeterPeter
夸克星

文章 PeterPeter » 週三 30 6月, 2010 11:29

依家都好perfect
附加檔案
複製 -DSC09936.JPG
複製 -DSC09936.JPG (109.12 KiB) 已瀏覽 4369 次

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週三 30 6月, 2010 11:33

PeterPeter 寫:依家都好perfect
Peter, 好奇一問!
你做什麼エ作?時常能拍到這些照片! [疑惑]

頭像
PeterPeter
夸克星

文章 PeterPeter » 週三 30 6月, 2010 11:53

funoooo 寫:Peter, 好奇一問!
你做什麼エ作?時常能拍到這些照片! [疑惑]
funoooo老闆,有機會見面話你知啦. :)
好多工作都可以拍到的,例如山火監視站工作人員/氣象站工作人員/山頂豪宅看更.......
總之小弟不是老闆.
其實有個老闆級的好住家,一樣可以全天候24小時隨時影都得喎,例如Wah!!兄就有個魚眼view天台.

anyone
夸克星

文章 anyone » 週三 30 6月, 2010 12:07

昨夜,睇直播 world cup ,時不時向窗外望,第一次在西環見到這麼多星星,清晰見到北斗,天鵝,之後見埋仙后。大氣透明到真的好好啊! :)

頭像
DTS-ES
中子星
聯繫:

文章 DTS-ES » 週三 30 6月, 2010 12:11

唔知大棠郊野公園望唔望到北極星,今晚多人有節目又夜點有月光。 [濕]

頭像
PeterPeter
夸克星

文章 PeterPeter » 週五 02 7月, 2010 10:40

今早繼續藍天 8)
過去兩晚雖然冇影通頂,但都好疲倦了.
不過有晴夜的話,又怎可以忍心安睡呢.
附加檔案
複製 -DSC09993.JPG
複製 -DSC09993.JPG (54.85 KiB) 已瀏覽 4224 次
複製 -DSC09999.JPG
複製 -DSC09999.JPG (187.62 KiB) 已瀏覽 4224 次

回覆文章

回到「氣象地理 Weather & Geography」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客