日環「2」

回覆文章
HUNTER_ADAM

日環「2」

文章 HUNTER_ADAM » 週一 28 7月, 2003 21:23

這幅圖好看麼!?

頭像
主序星

文章 » 週一 28 7月, 2003 21:28

好~!
你同wah一起影ga ?
不過我都係唔鍾意個電纜... :p

頭像
Wah!
夸克星
聯繫:

文章 Wah! » 週一 28 7月, 2003 21:48

好靚的鏡頭! 差不多看不到內反射!!!
建議過幾百次,無右下角的紅字會靚幾千倍!

HUNTER_ADAM

文章 HUNTER_ADAM » 週一 28 7月, 2003 22:01

Wah! 寫:好靚的鏡頭! 差不多看不到內反射!!!
建議過幾百次,無右下角的紅字會靚幾千倍!
我好喜歡有日期、有日期代表有安全感,好像食物包裝上的有效日期的作用呢!哈哈哈!

HUNTER_ADAM

文章 HUNTER_ADAM » 週一 28 7月, 2003 22:06

鬼 寫:好~!
你同wah一起影ga ?
不過我都係唔鍾意個電纜... :p
沒有電纜電塔,構圖沒有義思哦!加些藝術思想去看看好麼?

頭像
Wah!
夸克星
聯繫:

文章 Wah! » 週一 28 7月, 2003 22:09

相片的"有效日期"已經紀錄係佢o既內部資料入邊,跟本唔需要印出來破壞左成張相的感覺.

我處理你張相使到三個環都更明顯,不過就無咁自然.
附加檔案

HUNTER_ADAM

文章 HUNTER_ADAM » 週一 28 7月, 2003 22:26

Wah! 寫:相片的"有效日期"已經紀錄係佢o既內部資料入邊,跟本唔需要印出來破壞左成張相的感覺.

我處理你張相使到三個環都更明顯,不過就無咁自然.
好核突哦!好似入o左鬼門關咁ge?

頭像
Cindy
夸克星

文章 Cindy » 週二 29 7月, 2003 00:08

哈! 估唔到你大隻雷雷...
嚴重缺乏安全感... :lol:
HUNTER_ADAM 寫:我好喜歡有日期、有日期代表有安全感,好像食物包裝上的有效日期的作用呢!哈哈哈!

頭像
Wah!
夸克星
聯繫:

文章 Wah! » 週五 01 8月, 2003 18:02

今次大氣現象是由圖中的冰晶造成的.
圖檔

http://www.sundog.clara.co.uk/halo/pyrpars.htm

頭像
Wah!
夸克星
聯繫:

文章 Wah! » 週五 01 8月, 2003 23:00

我今次再用五張相合成多一次,效果好似比之前的好.
附加檔案

頭像
Wah!
夸克星
聯繫:

文章 Wah! » 週一 04 8月, 2003 20:05

以下係Les Cowley(世界級氣象網站Atmospheric Optics站長)對於呢次日暈相片的回信,並會把Hunter_Adam的相片登在他的網頁:

=========================================
Hello again,

I realise now from your later note that Hunter Adam has
already given his permission!
Many thanks,
Les

HUNTER_ADAM

文章 HUNTER_ADAM » 週三 06 8月, 2003 21:57

Wah! 寫:以下係Les Cowley(世界級氣象網站Atmospheric Optics站長)對於呢次日暈相片的回信,並會把Hunter_Adam的相片登在他的網頁:

=========================================

I realise now from your later note that Hunter Adam has
Les
我覺得好榮幸同好開心呀! :shock: :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :wink:

頭像
Wah!
夸克星
聯繫:

文章 Wah! » 週一 11 8月, 2003 09:53

來看看吧!
smc張相被登左出來呀!
http://www.spaceweather.com/

圖檔

頭像
Cindy
夸克星

文章 Cindy » 週一 11 8月, 2003 13:12

恭喜你呀HUNTER ADAM!
你要多謝華仔幫你SEND張相去LES COWLEY度呀,
唔係你張相就冇機會POST出SPACEWEATHER喇!
我諗華仔依家真係恨到牙癢癢呀! :lol:
而我雖然影唔到,
不過有機會見到TRIPLE HALO,
我已經夠開心LU!

頭像
Wongsir
壇主
聯繫:

文章 Wongsir » 週一 11 8月, 2003 14:41

HUNTER_ADAM 寫:
Wah! 寫:以下係Les Cowley(世界級氣象網站Atmospheric Optics站長)對於呢次日暈相片的回信,並會把Hunter_Adam的相片登在他的網頁:

Les
我覺得好榮幸同好開心呀! :shock: :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :wink:

HUNTER ADAM,

恭喜! 恭喜!
:lol: :lol:

Wongsir
11-8-2003

回覆文章

回到「氣象地理 Weather & Geography」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客