1" 目鏡一問

回覆文章
kai
白矮星

1" 目鏡一問

文章 kai » 週三 22 6月, 2011 07:25

請問各位師姐師兄....
1" / 0.965 目鏡邊度有得賣.....
想比枝小型反射用,但係唔想太差既,最小四塊鏡片既......
25mm 16/17mm 9mm 5mm 等 或者加個 巴羅鏡
唔介意花小小錢比一套好既目鏡呢枝反射用,有咩野好介紹???? :roll:
kai [跪拜禮]

頭像
gary125
紅巨星

Re: 1" 目鏡一問

文章 gary125 » 週三 22 6月, 2011 12:43

曰本京都的國際光器仍然出產.24.5mm 的j-brand or目鏡. 你可上他們的網頁查詢

kai 寫:請問各位師姐師兄....
想比枝小型反射用,但係唔想太差既,最小四塊鏡片既......
25mm 16/17mm 9mm 5mm 等 或者加個 巴羅鏡
唔介意花小小錢比一套好既目鏡呢枝反射用,有咩野好介紹???? :roll:
kai [跪拜禮]

kai
白矮星

Re: 1" 目鏡一問

文章 kai » 週三 22 6月, 2011 19:13

唔該師兄,另如果有朋友有二手既都可以通知一聲.....
謝[跪拜禮]

gary125 寫:曰本京都的國際光器仍然出產.24.5mm 的j-brand or目鏡. 你可上他們的網頁查詢

kai 寫:請問各位師姐師兄....
kai [跪拜禮]

回覆文章

回到「天文話題 Everything about Astronomy」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客