天文公園開幕

回覆文章
頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

天文公園開幕

文章 funoooo » 週二 26 1月, 2010 21:45

友好台有人話天文公園好似星期六開幕, 唔知堅定流? :shock: :shock: :shock: 如果真, 就太"鬼鼠" [烏鴉飛過] [烏鴉飛過] [烏鴉飛過]

頭像
梅西爾
夸克星

文章 梅西爾 » 週二 26 1月, 2010 21:53

這是真的,我收到香港太空館助理館長鍾振華的邀請信
附加檔案

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週二 26 1月, 2010 22:16

對大眾開放定係私人開放先﹖

max_kwok
主序星

文章 max_kwok » 週三 27 1月, 2010 00:11

好明顯係小圈子派對la
冇期望時就冇失望架la

Alpha900
星際雲

文章 Alpha900 » 週三 27 1月, 2010 00:21

小弟可能會去開幕禮(因為工作關係),到時再向大家匯報。

頭像
Eddy So
夸克星

文章 Eddy So » 週三 27 1月, 2010 00:22

max_kwok 寫:好明顯係小圈子派對la
冇期望時就冇失望架la
同感… [嘆息]

roh
紅巨星

文章 roh » 週三 27 1月, 2010 03:14

Eddy So 寫:
冇期望時就冇失望架la
同感… [嘆息]
X3 [漫不經心]

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週三 27 1月, 2010 08:49

roh 寫:
Eddy So 寫:
冇期望時就冇失望架la
同感… [嘆息]
X3 [漫不經心]
大家不要這樣啦!
我現在過了"談"氣,心情平和了,就沒有上次那麼火曝了。 [臉紅紅]

有可能太空館想開幕禮後,確保一切沒有問題オ對外開放呢!
否則有什麼"冬瓜豆腐"就好"魚"啦! [嘆息]
體諒一下啦!繼續關注事情發展。 [貴夫人-圖][貴夫人-字][貴夫人-字]
最後由 funoooo 於 週三 27 1月, 2010 08:54 編輯,總共編輯了 1 次。

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週三 27 1月, 2010 08:52

Alpha900 寫:小弟可能會去開幕禮(因為工作關係),到時再向大家匯報。
Alpha900 兄,拍多一點照片。"望梅止喝" [催眠]

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週三 27 1月, 2010 10:47

Eddy So 寫:
冇期望時就冇失望架la
同感… [嘆息]
我地呢的邊有機會入去﹖門口都入唔到啊 :evil:

頭像
PeterPeter
夸克星

文章 PeterPeter » 週三 27 1月, 2010 14:24

梅西爾 寫:這是真的,我收到香港太空館助理館長鍾振華的邀請信
梅西爾可以代表天文論壇第一時間入去塑料,都係一件好事 [蔥寶恭喜樣]
我地沒有機會第一時間入去的人,只好等梅西爾的視察報告 :mrgreen: :mrgreen:
梅西爾可否影多些天文公園的相返來,等我地可以先睹為快.
真係好想知道這裡可否方便我們這些影星的人通宵作業 :roll:

頭像
豆豸苗
夸克星

文章 豆豸苗 » 週三 27 1月, 2010 14:38

呢0的開幕都只係一個儀式0者, 參加唔到我覺得損失唔係咁大.
我比較實際, 最關心係之後個公園點開放俾公眾用.

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週三 27 1月, 2010 15:00

PeterPeter 寫:
梅西爾 寫:這是真的,我收到香港太空館助理館長鍾振華的邀請信
梅西爾可以代表天文論壇第一時間入去塑料,都係一件好事 [蔥寶恭喜樣]
我地沒有機會第一時間入去的人,只好等梅西爾的視察報告 :mrgreen: :mrgreen:
真係好想知道這裡可否方便我們這些影星的人通宵作業 :roll:
如果拍照,請特别幫忙拍柱"等",並了解合適那種 mount.
另电源插頭!及如何付款。此為最關心!

P.S. 多口問一下:太空館館長不是姓陳嗎?為何現在姓黃 (總館長)? [疑惑]

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週三 27 1月, 2010 16:44

funoooo 寫:
如果拍照,請特别幫忙拍柱"等",並了解合適那種 mount.
另电源插頭!及如何付款。此為最關心!

P.S. 多口問一下:太空館館長不是姓陳嗎?為何現在姓黃 (總館長)? [疑惑]
你講得冇錯,佢寫得也口岩,只係怪你睇錯左人地個position,

罰你再睇多次啦! :D

頭像
梅西爾
夸克星

文章 梅西爾 » 週三 27 1月, 2010 16:59

各位同好,不好意思,因為那天我沒空,所以無閒出席。
希望各位同好原諒,還是請Alpha900兄代行吧

回覆文章

回到「天文話題 Everything about Astronomy」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客